avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum inregistrez o factura din SUA?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum inregistrez o factura din SUA?

Acum o luna am cumparat un template online ptr un site din SUA si mi s-a emis o factura tot online, aceasta fiind unica lor modalitate de a transmite facturi, intrebarea mea este:
Aceasta factura nu are stampila , este valabila ptr scaderea cheltuielilor?
Cel mai recent răspuns: CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 , Traducator autorizat 12:32, 18 Decembrie 2011
Stampila nu mai este utilizata de mult timp in alte state ale lumii. Noi suntem cred ca singurii care solicitam acest lucru.In codul fiscal este stabilit ca nu este obligatorie stampilarea facturilor.Art.155 alin 6) Semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii.
La alin 11) Romania va accepta documentele sau mesajele pe suport hartie ori in forma electronica drept facturi, daca acestea indeplinesc conditiile prevazute de prezentul articol.

(art.155 ).

Daca factura are numar,data emiterii,den celui care emite,denumirea celui care primeste,codurile celor implicati, adresele ,ce reprezinta respctiva tranzactie, poate fi inregistrata ca document justificativ.

Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura electronica turcalexandra turcalexandra Va rog sa ma lamuriti care sunt de fapt facturile electronice Sunt furnizori de servicii, ca mi trimit prin email o factura in excel si spun ca nu e nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Facturi fiscale emise electronic/online. radulescuoctav radulescuoctav Buna ziua, Doresc sa deschid un site unde o sa vand ceva servicii. Facturile as dori sa le trimit tot online, electronic si eventual sa se emita ... (vezi toată discuția)
Factura intracomunitara delphi delphi Sunt PFA neplatitor de TVA in tara, inregistrat in scopuri de TVA pentru intracomunitaer (cod TVA de la fisc) si inscris in ROI, am niste nelamuriri, la care ... (vezi toată discuția)