Am si eu o mica problema, asemanatoare cu multe alte pe care le-am citit dar putin diferita .. astfel incat am ales sa fac o thread nou.
Apartamentul a apartinut unei persoane ce avea un credit pt care a garantat cu apartamentul. Nu a mai platit ratele .. etc. si banca a scos apartamentul la licitatie. Persoana X a cumparat apartamentul de la licitatie prin act de adjudecare .. etc. (acum aproximativ 1 an), dupa care in noiembrie-decembrie 2012 am cumparat eu apartamentul prin credit prima casa.
Persoana X mi-a dat o adeverinta (pe care mi-au ceruto la notar) facuta de administratia blocului (datata si semnata de administrator si presedinte) din care rezulta ca apartamentul cumparat de mine la data respectiva nu are datorii restante la intretinere si nici fond de rulment.
Toate bune si frumoase pana cand, recent mi-a spus cineva ca intr-o sedinta s-ar fi ridicat problema vechii datorii ale primului proprietar (de dinainte sa fie adjudecat de X) si ca solutie s-ar fi gandit si la posibilitatea de a mi le pune mie in carca.
Eu sunt constient ca nu o sa platesc niciodata aceste datorii deoarece nu imi apartin insa as dori sa stiu care este temeiul legal si pe ce sa ma bazez daca ma vor provoca la o asemenea propunere/discutie.
Totodata m-ar interesa ca pentru o perioada de timp sa folosesc 2 camere ale apartamentului pt o mica activitate de birou, unde sa chem 2 angajati care vor veni la program de 8 ore (nu am declarat sediu/punct de lucru pentru ca va fi ceva temporar). As dori sa stiu cum se calculeaza numarul de persoane trecute la intretinere si daca sunt obligat sa trec aceste 2 persoane care stau doar ziua .. sau cum se face.
1-in conditiile in care presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au eliberat adeverinta prin care isi asuma responsabilitatea sa declare ca nu exista inregistrate debite ,pe cale de consecinta nu exista temei legal pentru a va fi impuse dvs eventualele sume apartinand ex proprietarulu
2-Entitatile juridice care detin sediu social sau punct de lucru in imobil de locuit in comun,de regula incheie conventii cu asociatia de proprietari
Se trec la calculul cotelor de intetinere persoanele care domiciliaza temporar sau permanent minimum 15 zile pe luna
In cazul dvs,daca apartamentul nu este sediu social sau punct de lucru,pentru a preintampina suspiciuni si discutii,se impune sa contactati personal presedintele asociatiei sa detaliati situatia ,acesta urmand sa decida
Daca la momentul cumpararii apartamentului ati avut aceasta adeverinta cu 0 (zero) datorii la asociatie, aceasta nu are cum sa vi le puna "in carca", oricat ar discuta ei si orice v-ar propune.
Este greseala lor ca nu au facut orice demersuri pentru a-si recupera aceste restante de la vechiul proprietar.
Dv. ati cumparat un imobil fara datorii. Restul nu va priveste.
Ca sa va desfasurati activitatea (temporar) in apartament, fara a declara sediu social sau punct de lucru nu trebuie sa faceti decat o declaratie scrisa catre presedintele asociatiei ca in apartament locuiesc atatea persoane. Pe acestea vi le va trece in listele de intretinere pentru plata cheltuielilor care se repartizeaza pe numar de persoane: gaze, electricitate, salubritate.
Nu faceti alte declaratii, nu justificati, ce, cum, unde, fiind o activitate temporara.
Cand nu veti mai desfasura activitatea respectiva faceti cerere scrisa sa vi le scoata din evidenta.
Nu stiu daca puteti sta linistit, ca nu depinde de raspunsul nostru de aici, de pe forum, ci de modul cum actioneaza si reactioneaza conducerea asociatiei dv.
Cititi procesul verbal si actul de adjudecare, ar trebui sa scrie ca cumparati bunul imobil fara datorii. Din cate stiu, excecutorul trebuia sa aiba la dosar si adeverinta de la Administratia financiara si de la administratia blocului respectiv.