avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate PAROLIST

Activitate PAROLIST

Răspuns la discuția TAXE PARTAJ
as mai avea o intrebare legata de calcularea veniturilor.sotul meu si fiica mea au fiecare cate o intreprindere individuala.sunt singurele surse de venit ale familiei.cum calculez venitul?
Răspuns la discuția TAXE PARTAJ
va multumesc mult pentru raspunsuri.momentan nu am nici un venit,de 2 luni decind au aparut problemele nu am reusit sa ma angajez,deci sper ca voi primi ajutor macar sa pot incepe procesul pentru partaj si divort.e o problema ca in astfel de cazuri,femeile care se trezesc in situatia mea,raman fara nici un sprijin,nu au unde sa ceara ajutor si chiar daca vrei sa ti recapeti demnitatea si linistea e foarte greu caci te lovesti de lipsurile materiale.
Discuție TAXE PARTAJ
Sunt intr o situatie foarte dificila.pe scurt,sunt casatorita de 23 ani,am doi copii unul major,unul minor,iar de 2luni am fost scoasa afara de sotul meu.n am incercat sa ma intorc in locuinta deoarece este f violent,deci trebuie sa recunosc ca imi este frica,dar si pentru ca sunt hotarata sa nu mai continui ceva ce nu mai merge de foarte mult timp.am incercat sa l conving sa ne despartim la notar dar nu este o persoana cu care sa te poti intelege.m am interesat ce as putea sa fac dar este ceva ce nu stiu si momentan nu am nici disponibilitatea financiara sa mi angajez un avocat deoarece sunt casnica.daca as introduce actiunea de divort si partaj prin judecatorie,ce sanse as avea sa mi se accepte o scutire pentru taxa de partaj?
eu am deschis in 2011 o intreprindere individuala in cadrul careia functioneaza si un bar,sediul este intr un sat,dar nu am avut nevoie de acordul vecinilor.problemele pot sa apara daca galagia dupa ora 23 deranjeaza vreun vecin,iar acesta apeleaza 112.eu am patit asa ceva.se lasa de cateva ori cu amenda dar se poate ajunge pana la inchiderea firmei
Răspuns la discuția somatie de plata
va multumesc mult pentru ajutor.voi incerca sa trimit o scrisoare catre lichidator deoarece este in alt judet,apoi voi astepta sa vad pozitia lor.inca odata mii de multumiri
va multumesc,daca mai poate cineva sa ma ajute cu ceva,astept.voi incerca sa iau legatura cu executorul sa vad la ce concluzie se va ajunge.daca firma respectiva ar fi incercat sa ma contacteze iar eu refuzam platile,atunci as fi inteles si penalitatile,dar daca ei 6luni n au trimis nici macar o instiintare,avand pe parcursul colaborarii,angajatii firmei respective se prezentau pentru plati,pot fi acuzata de rea vointa,pot fi calculate retroactiv penalitatile,fara nici o dovada de refuz de plata din partea mea?
este vorba de o firma de distributie,facturile erau la termen,intradevar pe factura se specifica de penalitati,dar problema este ca eu nu inteleg de ce daca din luna august,nici un angajat al respectivei firme nu m a contactat si nici in scris n am primit nimic.nu cred ca e legal,chiar daca datoria mea este de anul trecut,sa mi se impuna dupa atatea luni in care nu m au contactat sa mi se ceara penalitati la acest nivel
este de la un executor.am incercat sa achit suma initiala dar nu accepta fara penalitati!este o suma enorma si nu mi se pare corect deoarece aceasta firma din luna august n a mai luat legatura cu mine deci nu este vina mea,n am refuzat plata
buna seara.ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutor.mentionez ca sunt titularul unei I.I. in cadrul careia functioneaza un bar.una din firmele care imi livrau marfa n a mai lucrat din luna august a anului trecut.aveam sa le achit suma de 6500 pentru marfa,dar timp de 6 luni nu mi s a trimis nici o instiintare desi i am rugat telefonic sa mi trimita un extras de cont.zilele acestea am primit o somatie de plata cu penalizari astronomice,totalul fiind de 56000!cui ar trebui sa ma adresez?va multumesc