buna seara.ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutor.mentionez ca sunt titularul unei I.I. in cadrul careia functioneaza un bar.una din firmele care imi livrau marfa n a mai lucrat din luna august a anului trecut.aveam sa le achit suma de 6500 pentru marfa,dar timp de 6 luni nu mi s a trimis nici o instiintare desi i am rugat telefonic sa mi trimita un extras de cont.zilele acestea am primit o somatie de plata cu penalizari astronomice,totalul fiind de 56000!cui ar trebui sa ma adresez?va multumesc
este de la un executor.am incercat sa achit suma initiala dar nu accepta fara penalitati!este o suma enorma si nu mi se pare corect deoarece aceasta firma din luna august n a mai luat legatura cu mine deci nu este vina mea,n am refuzat plata
Cititi-va contractul. Daca nu aveti contract cu ei, incercati sa le platiti cei 6500... Daca incearca sa amane plata, trimiteti-le o scrisoare cu confirmare de primire prin care sa le aduceti la cunostinta faptul ca doriti sa achitati cei 6500. Platiti suma de bani in contul lor deschis la Trezorerie.
Firma X nu poate stabili penalizari decat prin contract. Daca nu ati semnat pentru marfa, lasati-i sa planga pentru ca nu mai au cum sa recupereze nimic. Daca v-au dat factura cu termen nu pot stabili penalitati.
Detaliati speta ca e foarte ambigua
Din cate stiu eu, nu puteti fi executat de un executor judecatoresc fara a exista o hotarare definitiva si irevocabila, caz in care ati fi primit o citatie si hotararea judecatoreasca.
Ce scrie in somatie? Ce baza legala este invocata?
Aminteste executorul de vreo sentinta judecatoreasca ? pt ca altfel nu are ce pune in executare.
Puteti sa achitati in contul trecut in acea somatie, doar suma de 6500 lei. Pt diferenta pretinsa cu titlu de penalizari lasati-i sa mearga in instanta si sa obtina titlu in acest sens.