avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

buna seara.ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutor.mentionez ca sunt titularul unei I.I. in cadrul careia functioneaza un bar.una din firmele care imi livrau marfa n a mai lucrat din luna august a anului trecut.aveam sa le achit suma de 6500 pentru marfa,dar timp de 6 luni nu mi s a trimis nici o instiintare desi i am rugat telefonic sa mi trimita un extras de cont.zilele acestea am primit o somatie de plata cu penalizari astronomice,totalul fiind de 56000!cui ar trebui sa ma adresez?va multumesc
Cel mai recent răspuns: PAROLIST , utilizator 18:23, 2 Martie 2013
Ce inseamna o somatie de plata? Este o actiune in instanta, cu o citatie sau este o somatie de la un executor?
este de la un executor.am incercat sa achit suma initiala dar nu accepta fara penalitati!este o suma enorma si nu mi se pare corect deoarece aceasta firma din luna august n a mai luat legatura cu mine deci nu este vina mea,n am refuzat plata
Cititi-va contractul. Daca nu aveti contract cu ei, incercati sa le platiti cei 6500... Daca incearca sa amane plata, trimiteti-le o scrisoare cu confirmare de primire prin care sa le aduceti la cunostinta faptul ca doriti sa achitati cei 6500. Platiti suma de bani in contul lor deschis la Trezorerie.
Firma X nu poate stabili penalizari decat prin contract. Daca nu ati semnat pentru marfa, lasati-i sa planga pentru ca nu mai au cum sa recupereze nimic. Daca v-au dat factura cu termen nu pot stabili penalitati.
Detaliati speta ca e foarte ambigua
Din cate stiu eu, nu puteti fi executat de un executor judecatoresc fara a exista o hotarare definitiva si irevocabila, caz in care ati fi primit o citatie si hotararea judecatoreasca.
Ce scrie in somatie? Ce baza legala este invocata?
Aminteste executorul de vreo sentinta judecatoreasca ? pt ca altfel nu are ce pune in executare.

Puteti sa achitati in contul trecut in acea somatie, doar suma de 6500 lei. Pt diferenta pretinsa cu titlu de penalizari lasati-i sa mearga in instanta si sa obtina titlu in acest sens.

Mai aveti corespondenta cu acea societate?

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare- datorie furnizor telefonie maadalin maadalin buna ziua , de curand ( de 2 luni) primesc de la o firma de recuperare ( reditexpress )scrisori ca am o datorie la o fosta factura neachita la unul din ... (vezi toată discuția)
Cec depus pentru penalizari pneuros pneuros buna am avut un contract cu o firma pentru cumpararea de marfa de la ei si am lasat un cec in alb garantie. noi am platit cu intarziere si dansii neau dat in ... (vezi toată discuția)
Datorie furnizor telefonie mobila roxana3l3na roxana3l3na Buna ziua! Am dori si eu ajutor in urmatoarea problema. Mama a avut un abonament la vodafone in 2009, ultima factura a fost in valoare de 500 de lei si nu a ... (vezi toată discuția)