avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cec depus pentru penalizari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cec depus pentru penalizari

buna
am avut un contract cu o firma pentru cumpararea de marfa de la ei si am lasat un cec in alb garantie. noi am platit cu intarziere si dansii neau dat in judecata si au castigat penalitatile stabilite prin contract si au depus cecul cu suma stabilita ca penalizare, noi am platit ca era cec nu am vrut probleme, dar dansii nu vor sa-mi emita factura pt penalitati.
Intrebarea este daca dansii au procedat corect si daca pot sa actionez pe firma respectiva in judecata pentru ca in contract nu scria ca pot depune acel cec pentru penalizari ?
Cel mai recent răspuns: ContSters96613 , utilizator 00:47, 20 Iulie 2009
Daca hotararea a fost definitiva, cec-ul este corect şi hotararea este o obligatie de plata ca si factura.
De altfel, CEC-ul l-ati lasat in contul obligatiei de plata.
Deci, în contract, nu e necesara o clauza speciala care sa specifice ce plati se vor face cu fila de CEC.
Personal consider ca atat timp cat nu l-au depus pentru ca nu ati platit la timp v-au facut un bine totusi?
Cand l-ati dat in alb, nu v-ati gandit ca, daca ar fi fost de rea credinta, ar fi trecut si o suma mai mare?
Nu vad de ce i-ati da in judecata, au procedat corect, nu ar fi rau sa va cereti iertare, v-au facut un bine in final.
dar cum justificam noi banii in contabilitate daca firma respectiva nu emite o factura pt penalitati?
in baza contractului si hot.jud. Faceti o adresa catre firma in care solicitati emiterea facturii.
pneuros a scris:

dar cum justificam noi banii in contabilitate daca firma respectiva nu emite o factura pt penalitati?

Hotararea este tot o obligatie de plata ca si factura.
E obligatia lor sa va trimita si factura, eu nu as mai pierde timpul sa le/o cer.

Obligatia este recunoscuta in masura in care a fost achitata.
Faceti notificare prin executor judecatoresc prin care-i somati sa va emita factura fiscala in conformitate cu prevederile codului fiscal si ale hotararii judecatoresti pronuntata de instanta in baza careia ati efectuat plata.
Daca nu va emit factura, reclamatii la Fisc pt ca nu au voie sa inregistreze plati in contabilitate fara emiterea facturii fiscale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec cu ....bucluc adela popescu adela popescu problema este urmatoarea: prietenul meu a dat cuiva o suma de bani, acesta i-a dat in schimb o fila de cec in alb. persoana respectiva nu mai vrea sa-i ... (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire steffannica steffannica Am fost angajat la o firma si am avut semnatura si am emis un CEC garantie la un contract semnat si de Directorul General. Contractul a fost executat de ... (vezi toată discuția)
Cecuri in alb ca garantie sst1974 sst1974 Buna seara. Am o firma de prestari servicii paza, si un potential beneficiar imi solicita sa ii emit un cec in alb, pentru a il putea utiliza in situatia in ... (vezi toată discuția)