avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

buna seara.ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutor.mentionez ca sunt titularul unei I.I. in cadrul careia functioneaza un bar.una din firmele care imi livrau marfa n a mai lucrat din luna august a anului trecut.aveam sa le achit suma de 6500 pentru marfa,dar timp de 6 luni nu mi s a trimis nici o instiintare desi i am rugat telefonic sa mi trimita un extras de cont.zilele acestea am primit o somatie de plata cu penalizari astronomice,totalul fiind de 56000!cui ar trebui sa ma adresez?va multumesc
Cel mai recent răspuns: PAROLIST , utilizator 18:23, 2 Martie 2013
este vorba de o firma de distributie,facturile erau la termen,intradevar pe factura se specifica de penalitati,dar problema este ca eu nu inteleg de ce daca din luna august,nici un angajat al respectivei firme nu m a contactat si nici in scris n am primit nimic.nu cred ca e legal,chiar daca datoria mea este de anul trecut,sa mi se impuna dupa atatea luni in care nu m au contactat sa mi se ceara penalitati la acest nivel
Nu pot obtine de la dvs. penalitati. Platiti-le cei 6500 si lasati-i sa mearga in instanta. In cel mai fericit caz vor obtine actualizarea la rata inflatiei. Mai multe nu stiu, dar ma indoiesc ca factura poate tine loc de contract si ca prin aceasta pot impune penalitati. Si daca pot face asta, scrisul ar trebui sa fie cu diacritice suficient de mari incat sa poata fi citit continutul acesteia. Daca nu uit zilele astea, o sa intreb contabila ca se pricepe la toate smecheriile in materie de comert
va multumesc,daca mai poate cineva sa ma ajute cu ceva,astept.voi incerca sa iau legatura cu executorul sa vad la ce concluzie se va ajunge.daca firma respectiva ar fi incercat sa ma contacteze iar eu refuzam platile,atunci as fi inteles si penalitatile,dar daca ei 6luni n au trimis nici macar o instiintare,avand pe parcursul colaborarii,angajatii firmei respective se prezentau pentru plati,pot fi acuzata de rea vointa,pot fi calculate retroactiv penalitatile,fara nici o dovada de refuz de plata din partea mea?
Facturile acceptate la plata prin semnare si care cuprind in cuprinsul lor mentiuni cu privire la cuantumul penalizarilor sunt considerate - in materie comerciala , de catre practica - ca reprezentand un contract veritabil intre parti.

Repet sfatul: nu platiti decat debitul principal daca nu exista hotarare judecatoreasca, in contul firmei sau al executorului.
Nu va poate executa pentru penalizari daca nu au hotarare judecatoreasca.

Daca va vor mai deranja dupa achitarea debitului principal cu o actiune in instanta, veti avea atunci posibilitatea sa invocati aparari in legatura cu nepretinderea atata timp a acelui debit.
va multumesc mult pentru ajutor.voi incerca sa trimit o scrisoare catre lichidator deoarece este in alt judet,apoi voi astepta sa vad pozitia lor.inca odata mii de multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare- datorie furnizor telefonie maadalin maadalin buna ziua , de curand ( de 2 luni) primesc de la o firma de recuperare ( reditexpress )scrisori ca am o datorie la o fosta factura neachita la unul din ... (vezi toată discuția)
Cec depus pentru penalizari pneuros pneuros buna am avut un contract cu o firma pentru cumpararea de marfa de la ei si am lasat un cec in alb garantie. noi am platit cu intarziere si dansii neau dat in ... (vezi toată discuția)
Datorie furnizor telefonie mobila roxana3l3na roxana3l3na Buna ziua! Am dori si eu ajutor in urmatoarea problema. Mama a avut un abonament la vodafone in 2009, ultima factura a fost in valoare de 500 de lei si nu a ... (vezi toată discuția)