avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie furnizor telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie furnizor telefonie mobila

Buna ziua! Am dori si eu ajutor in urmatoarea problema.
Mama a avut un abonament la vodafone in 2009, ultima factura a fost in valoare de 500 de lei si nu a putut sa o plateasca din diverse motive. I s.au trimis diverse notificari in care valoarea initiala a facturii crestea. Un timp a fost lasata in pace apoi a inceput sa primeasca insintari, avize cam 1 la 3-4 luni. Acum 2 zile a venit un domn la usa si ia lasat un numar de telefon sa.l sune pana da data de.. Si sa.i spuna cum va achita datoria care acum a ajuns la 7000 de lei.
Ma gandesc sa le cer un desfasurator sa vad de ce a ajuns suma atat de mare insa ma tem sa nu "se supere" si sa actioneze adica sa o execute silit! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:48, 2 Aprilie 2015
Daca ati primit instiintari,acele inscrisuri reprezinta somatii de plata,respectiv creditorul a declinat responsabilitatea recuperarii debitului in favoarea unei firme de recuperari
Valoarea sumei cuprinde penalizarile aplicate la ratele neachitate in termenul contractual stabilit
Analizati cu responsabilitate insrisurile comunicate si daca nu intelegeti continutul acestora contactati persoana specializata
Stiam si eu ca aceele instintari sunt somatii de plata, ideea e cum de a ajuns de la 500 la 7000 lei? Dobanda, penalizari abuzive?
As mai dori o parere. Multumesc!
In mod normal somatia primita ar trebui sa detalieze suma.

Cu siguranta debitul a ajuns la acea valoare urmare a penalitatilor calculate. Momentan sunt doar penalitati si vor deveni ”abuzive” doar daca o instanta se pronunta in acest sens.

Cel mai bine ar fi sa cititi clauzele contractuale, sa vedeti ce penalitati de intarzaiere aveti stipulate si incercati sa faceti un calcul. Poate creditorul are dreptate, poate nu are.

Clauzele privind penalitatile pot fi abuzive.
99% dreptul lor la acțiune împotriva mamei dvs este prescris. Nu plătiți nimic, nu au cum să vă forțeze. Nu vă vor da în judecată pentru că ei știu că nu pot câștiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita creante telefonie mobila neacsur neacsur Buna ziua in primul rand. Nu stiu daca sunt prima persoana care cere un sfat in aceasta siutuatie insa nu am gasit un topic similar din care sa ma pot ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata vodafone de vreo 4, 5 ani amigosss amigosss Bună seara În anul 2010 am solicitat telefonic intreruperea contractului Vodafone valabil pana in luna martie 2011,din motive obiective, pentru care mi ... (vezi toată discuția)
Problema cu furnizor telefonie mobila turboxxl turboxxl Buna ziua, Am o problema cu vodafone.Am un contract la ei la care am ramas restant suma de 800 lei din 02.11.2009.Creditul mi-a fost vandut catre o firma ... (vezi toată discuția)