avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema cu furnizor telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema cu furnizor telefonie mobila

Buna ziua,

Am o problema cu vodafone.Am un contract la ei la care am ramas restant suma de 800 lei din 02.11.2009.Creditul mi-a fost vandut catre o firma de recuperari.Acestia au pretentia sa le platesc 5000 lei.

Contravaloare servicii 817ron
Penalizari de intarziere 2292ron
Taxa de rezilere 22256ron

Ce as putea face in cazul acesta sa pot plati doar suma restanta nu si taxa de reziliere si penalitatiile care sunt mult mai mari decat suma restanta

Multumesc
Cel mai recent răspuns: turboxxl , utilizator 16:45, 18 Aprilie 2011
Buna ziua,

Depinde foarte mult de prevederile contractului incheiat cu Vodafone. Sunt sigur ca in respectivul contract se mentioneaza ca "cuantumul penalitatilor poate depasi valoarea debitului". De asemenea, sunt sigur ca a fost precizata si clauza conform careia se impune acea taxa de reziliere, in cazul in care decideti sa incetati contractul inainte de expirarea duratei initiale (2 ani, de regula).
Va sugerez sa negociati cu firma de recuperari creante sa platiti o suma mai mica, pentru ca daca cele presupuse de mine sunt mentionate in contract, nu prea aveti sanse de castig daca se ajunge in instanta.
Problema e ca nu am fost notificat inainte ca vodafone sa vanda contractul la firma de recuperari.

M-am trezit acasa cu un termen pana cand pot achita acea suma de 5000 ron

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vodafone - top factoring angie24 angie24 Buna ziua! Am avut un contract cu vodafone pe o perioada de un an de zile, in valoare de aproximativ 12 euro; cu 3 luni inainte de incheierea perioadei ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Datorie telefonie mobila pmirceas pmirceas In 2009 am reziliat contractul societatii comerciale cu operatorul de telefonie Vodafone prin portare catre alt operator. Cu 2 luni inainte de expirarea legala ... (vezi toată discuția)