avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie Telefonie Mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie Telefonie Mobila

In 2009 am reziliat contractul societatii comerciale cu operatorul de telefonie Vodafone prin portare catre alt operator. Cu 2 luni inainte de expirarea legala a contractului. Conform contractului dumnealor au emis facturi si pe cele 2 luni pentru reziliere inainte de termen. Nu s-a achiat debitul din diverse motive si incepand cu din 2011 au cesionat creanta catre o firma de recuperari. Se exercita presiuni telefonice lunare, somatii scrise etc. pentru recuperarea debitului, firma de recuperari continua sa puna penalizari.

Le-am comunicat ca creanta s-a prescris conform legislatiei in vigoare, lucru acceptat telefonic verbal de ei dar au afirmat ca vor continua demersurile pentru recuperarea debitului si ca vor pune penalizari in continuare.

Le-am sugerat sa utilizeze caile legale pentru recuperarea debitului - actionare in instanta stiind ca nu o pot face. Le-am comunicat ca orice comunicare telefonica este inutila, se ne contacteze in scris pentru a avea dovezi in instanta daca este necesar. Tot ce am primit sunt somatii.

Numarul de telefon este proprietate personala, nu este public, continua sa hartuiasca.

Le-am cerut factura pe restante - document contabil. Nu il emit, nu il pot emite.

Sugestii sa scapam de ei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:53, 6 Iunie 2014
Sa va schimbati nr de telefon, altfel.. interesul lor e legitim sa va contacteze asa ca nu e hartuiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neachitata vodafone de vreo 4, 5 ani amigosss amigosss Bună seara În anul 2010 am solicitat telefonic intreruperea contractului Vodafone valabil pana in luna martie 2011,din motive obiective, pentru care mi ... (vezi toată discuția)
Restanta servicii telefonie mobila/somatie societate recuperari creante eneyonut eneyonut Buna dimineata, Am o mica problema cu o factura [ furnizor]In luna Martie 2011 mi sa terminat perioada contractuala cu [furnizorul]. Mi-am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Abonament telefon floraresu floraresu Buna ziua, am avut un abonament in 2009 la care am renuntat fara sa-l reziliez. In 2010 am primit o somatie de plata ( de la recuperatori) si am platit ... (vezi toată discuția)