Vreau sa cumpar un apartament si sa beneficiez de cota redusa de TVA de 5%.
Insa am urmatoarea situatie: sotul meu, inainte de casatorie, a achizitionat o garsoniera de 36mp beneficiind atunci de acest tva redus.garsoniera
este doar pe numele lui. As putea achizitiona noul apartament doar pe numele meu, respectiv sa contractez creditul imobiliar doar pe numele meu si
atunci sa beneficiez si eu de cota redusa de tva? eu nu detin nicio proprietate pe numele meu.
Doresc sa achizitionez un imobil pentru care exista un contract de vanzare cumparare incheiat in urma cu cateva luni in valoare de 20 000Euro. Pretul de grila in acel moment era de 37500Euro. Apartamentul este intr-o vila si era nefinisat la acel moment. Acum urmeaza sa-l achizitionez la pretul de 72000euro, la cheie. Trebuie sa luam credit si unele banci nu acepta imobilul din cauza acestui act. Mai multe persoane ne-au explicat ca acesta poate fi atacat in baza art 1665 din noul Cod Civil. In cazul in care cineva (nu am inteles exact cine ar putea face asta) ataca acest contract noi ce am putea patii? Exista vreo solutie de a ne asigura ca nu vom fii niciodata in ipostaza de a ne pierde casa?
Vreau sa achizitionez un imobil in valoare de 72000euro, achitand 75% prin credit ipotecar. As vrea sa stiu toate actele pe care trebuie sa le fac in momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare. Stiu ca se face autentificarea ipotecii, a contractului de credit, inscrierea in CF si posibil multe altele. O lista cat mai completa mi-ar fii de mare ajutor.
In plus, as vrea sa va intreb dc este bine si necesar sa se inscrie si antecontractul in cartea funciara.