avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

Doresc sa achizitionez un imobil pentru care exista un contract de vanzare cumparare incheiat in urma cu cateva luni in valoare de 20 000Euro. Pretul de grila in acel moment era de 37500Euro. Apartamentul este intr-o vila si era nefinisat la acel moment. Acum urmeaza sa-l achizitionez la pretul de 72000euro, la cheie. Trebuie sa luam credit si unele banci nu acepta imobilul din cauza acestui act. Mai multe persoane ne-au explicat ca acesta poate fi atacat in baza art 1665 din noul Cod Civil. In cazul in care cineva (nu am inteles exact cine ar putea face asta) ataca acest contract noi ce am putea patii? Exista vreo solutie de a ne asigura ca nu vom fii niciodata in ipostaza de a ne pierde casa?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:34, 5 Martie 2013
Art.1665 prevede anularea contractului de v/c pentru preţul fictiv, respectiv pentru preţul derizoriu.

Dacă preţul de 20.000 Euro a fost plătit pentru un apartament nefinisat, nu văd unde ar fi natura fictivă sau derizorie a preţului.

Mă rog, unii (unele, fiind vorba despre bănci) sunt mai catolici decît însuşi Papa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret derizoriu? mariana_aba mariana_aba Buna seara, daca un apartament este cumparat cu pretul minim din grila notarilor, poate fi considerat pret derizoriu si atacat contractul ulterior? Cine ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)
Chitanta si valoare minima vanzare apartament furgim furgim Daca vind un apartament si in contractul de la notar stipulez ca banii se vor plati in maxim 2 luni, in momentul in care primesc banii e suficienta o chitanta ... (vezi toată discuția)