avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie imobil cu TVA 5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie imobil cu TVA 5%

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un apartament si sa beneficiez de cota redusa de TVA de 5%.
Insa am urmatoarea situatie: sotul meu, inainte de casatorie, a achizitionat o garsoniera de 36mp beneficiind atunci de acest tva redus.garsoniera
este doar pe numele lui. As putea achizitiona noul apartament doar pe numele meu, respectiv sa contractez creditul imobiliar doar pe numele meu si
atunci sa beneficiez si eu de cota redusa de tva? eu nu detin nicio proprietate pe numele meu.

Alte discuții în legătură

Tva a doua locuinta raresr50 raresr50 daca am cumparat in urma cu 3 ani o locuinta cu programul Prima Casa de la o persoana fizica, mai pot beneficia de TVA-ul de 5% in caz ca vreau sa mai cumpar ... (vezi toată discuția)
Tva casa mea cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Eu as vrea sa cumpar o garsoniera in valoare de 16.000 E am 25 de ani sunt necasatorit si nu detin nici un bun imobiliar si vreau sa cumpar prin ... (vezi toată discuția)
Cota redusa tva 5% pentru locuinte paduraru2009 paduraru2009 As vrea sa stiu daca in situatia mea mai pot cumpara o locuinta noua cu TVA 5%. Situatia e in felul urmator: am achizitionat o locuinta noua cu TVA 5% in ... (vezi toată discuția)