avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA Casa Mea
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA Casa Mea

Buna ziua!
Eu as vrea sa cumpar o garsoniera in valoare de 16.000 E am 25 de ani sunt necasatorit si nu detin nici un bun imobiliar si vreau sa cumpar prin creditul Casa Mea de la BCR si vreau sa pun urmatoarele intrebari:
1.Cat este TVA-ul ? 5% sau 24%?
2.Daca am luat garsoniera asta pe numele meu si pe iubita mea o trec coproprietar si vreau sa iau in timp un aparatment cu 2 camere mai beneficiez TVA-ul de 5% ?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: cosmin311 , utilizator 09:59, 21 August 2013
1. - 5%
2. -poti beneficia de reducerea de 5% o singura data; daca nu va casatoriti,prietena ta poate lua in nume propriu o locuinta cu 5% tva. Daca va casatoriti sau o treci coproprietara la garsoniera ,nici unul din voi nu mai are dreptul la TVA redus in cazul in care va ganditi la o locuinta mai mare
Am inteles! Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil cu tva 5% denisa_niculae denisa_niculae Buna ziua, Vreau sa cumpar un apartament si sa beneficiez de cota redusa de TVA de 5%. Insa am urmatoarea situatie: sotul meu, inainte de casatorie, a ... (vezi toată discuția)
Se poate aplica tva de 5% pentru cei care detin in coproprietate o locuinta in imobil nou rpeleianu rpeleianu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt coproprietarul unei locuinte cumparate cu TVA 5% in 2010, detin o cota de 50% din respectiva ... (vezi toată discuția)
Tva a doua locuinta raresr50 raresr50 daca am cumparat in urma cu 3 ani o locuinta cu programul Prima Casa de la o persoana fizica, mai pot beneficia de TVA-ul de 5% in caz ca vreau sa mai cumpar ... (vezi toată discuția)