avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate Florin44

Activitate Florin44

Buna ziua.tatal meu a lucrat 12 ani, urmează să facă 65 de ani, din cate am înțeles cei ce au lucrat sub 15 ani nu beneficiază de pensie, dar cei ce au lucrat între 10 și 15 ani beneficiază de un ajutor social după vârsta de pensionare.daca am înțeles bine unde trebuie sa se adreseze pentru a beneficia de acel ajutor?
Buna ziua. Vreau sa ma inregistrez la finante ca medic veterinar liber profesionist. De ce acte am nevoie?
Multumesc frumos pentru lamuriri.O seara buna.
Am fost angajat in prioada asta si inca mai sunt.Pe pfa nu am avut nici un venit ,asta inseamna ca trebuie sa platesc 5,5% din salariu singurul venit de altfel,procen pe care deja il platesc? sau nu am inteles bine?
Buna seara. Am avut deschis un pfa cateva luni apoi l-am inchis. Acum am primit prin posta instiintare de la casa de asigurari de sanatate ca trebuia sa fi platit asigurarea de sanatate. Nu am avut nici o activitate pe pfa-ul respectiv fiind inchis pe zero.Cat trebuie sa platesc ?
Buna seara. Am o problema cu asigurare de sanatate. Din 2008 am lucrat decat vreo 10 luni, acum sunt angajat din noiembrie 2012 si mi se cere de la casa de asigurari plata contributiei pe ultimii 5 ani exceptant cele 10 luni plus penalitati. Fata mea lucreaza din luna 9 2008 perioada in care a platit contributia; exista posibilitatea sa fiu trecut ca si coasigurat in perioada aceasta?
Nu m-a putut lamuri nimeni , cei de la casa de asigurri au zis initial ca se poate , insa nu au mai luat in calcul aspectul acesta si nici nu-mi au dat nici o lamurire.
Va multumesc anticipat