avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plata asigurari de sanatate pentru PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plata asigurari de sanatate pentru PFA

Buna seara. Am avut deschis un pfa cateva luni apoi l-am inchis. Acum am primit prin posta instiintare de la casa de asigurari de sanatate ca trebuia sa fi platit asigurarea de sanatate. Nu am avut nici o activitate pe pfa-ul respectiv fiind inchis pe zero.Cat trebuie sa platesc ?
Cel mai recent răspuns: Florin44 , utilizator 20:31, 6 Iunie 2013
Daca nu mai aveti venituri din alta parte, platiti 5,5% la veniturile realizate in lunile in care ati avut pfa, dar nu mai putin de 42lei / luna ... si 42lei / luna si dupa ce ati inchis pfa-ul.
Daca mai aveti venituri din alta parte si aici ma refer la salariu, platiti doar 5,5% la veniturile realizate in lunile in care ati avut pfa.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
trandafir2, moderator
Am fost angajat in prioada asta si inca mai sunt.Pe pfa nu am avut nici un venit ,asta inseamna ca trebuie sa platesc 5,5% din salariu singurul venit de altfel,procen pe care deja il platesc? sau nu am inteles bine?
Nu ati inteles bine, dar sunteti intr-o situatie favorabila.

Am scris ca :
trandafir2 a scris:

Daca mai aveti venituri din alta parte si aici ma refer la salariu, platiti doar 5,5% la veniturile realizate in lunile in care ati avut pfa.

Cu alte cuvinte 5,5% la 0 (zero venituri) este de plata 0 (zero) lei.
Asta pentru ca ati avut salariu. Daca nu ati fi avut salariu era jale mare !

P.S. Mergeti la cass cu adeverinta de salariat pentru perioada respectiva si cu dovada ca nu ati realizat venituri pe pfa.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
trandafir2, moderator
Multumesc frumos pentru lamuriri.O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas pentru pfa in 2014 pentru anii 2007, 2008, 2009 _bogdan _bogdan Buna ziua, sotia mea a deschis in 2007 un PFA de traducator autorizat, pentru ca am avut niste oferte de traduceri in anul respectiv. In anii 2008 si 2009 ... (vezi toată discuția)
Impozitare pfa valentin.ropota valentin.ropota In situatia in care pfa este angajat la stat si are retineri din salariu la sanatate si pensie trebuie sa mai plateasca ceva la CASS si CAS ca si PFA fara ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa la cas si cass scorus69 scorus69 Buna seara va rog frumos sa mi spune ti daca un PFA acum infiintat declara pe declaratia 220 ca venit estimat un venit mai mic decat 700 lei este ... (vezi toată discuția)