avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate Cretu44

Activitate Cretu44

Răspuns la discuția Accident auto cu masina altcuiva
Va multumesc pentru raspuns, si pentru sfatul dat.

Buna ziua,as dori sa va redactez urmatoarea problema si aflarea unui raspuns:
- Baiatul meu a avut un accident rutier produs pe fondul oboselii, din care a rezultat vatamarea lui si a unui pasager, fara victime si zile de spitalizare. Autoturismul este proprietatea unei alte persoane, respectiv a mamei unui prieten, care i l-a incredintat de buna voie, iar aceasta solicita despagubirea autoturismului, fiind avariat in proportie de 90%.
Intrebarea este de ce trebuie sa tinem cont pentru a sti suma exacta sau daca suntem obligati a plati dauna. Se face evaluare sau expertiza tehnica a masinii?
Proprietara autoturismului solicita intreaga suma de achizitionare plus alte taxe. Mentionez ca baiatul meu nu are venituri.
Va multumesc.
Buna ziua,
Doresc sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea privinta.
Tatal meu a decedat acum noua luni de zile, si pana acum nu s-a facut succesiunea. Noi suntem 3 frati, si mama a decis sa faca succesiunea apartamentului de 3 camere cand se va implini 1 an de la moartea tatalui meu, as dori si eu un raspuns la intrebarile de mai jos,
1. Ce drepturi ne revin fiecaruia?
2. Daca unul dintre frati nu este de acord, nu semneaza actul ce se intampla?
3. Cui ii revine cota mamei?
4. Dupa moartea mamei se poate face succesiunea daca nu se face acum, si ce cota ne revine la fiecare dintre frati?
Buna ziua, as dori prin intermediul dumneavoastra sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare:
In perioada imediat urmatoare eu si sotia mea urmeaza sa divortam, impreuna avem 2 copii minori de 17 respectiv 14 ani. Probabil in urma finalizarii divortului se va stabili o pensie alimentara, pentru cei doi copii care vor decide sa ramana impreuna cu mine, deoarece sotia in prezent traieste cu un alt barbat. As dori sa intreb daca pentru 2 copii se plateste pensie alimentara sau numai pentru unul, si daca da , cat din salariul sotiei se plateste aceasta. Va multumesc pentru intellegere.
In urma divortului care va avea loc, este posibil sa se plateasca pensie alimentara, la 2 copii minori cu varsta de 17, respectiv 14 ani, daca da pana cand?
Sotia mea are un nou iubit , m-a anuntat oficial ca vrea sa divorteze dupa 19 ani de casatorie ,in timp ce eu sunt plecat din tara si o sa revin peste o luna acasa. Avem doi copii de 14 respectiv 17 ani. Mi-a comunicat ca nu mai putem trai impreuna dupa atatia ani, ca nu a fost fericita in acest timp, ca mai beam dar nu faceam scandaluri, totul pune pe seama bauturii.Mi-a comunicat ca in momentul cand ajung acasa ea pleaca si se muta cu el, in prezent amandoi cauta gazda pentru ase muta. Avem un apartament dobandit in timpul casatoriei, totul prin munca mea, banii mei. In prezent locuieste cu copiii, dar dupa aceea vrea sa plece din casa, sa paraseasca domicilul conjugal. Eu daca nu-i acord divortul, se poate desface casatoria? Pot cu martori sa probez parasirea domiciliului? Ce obligatii imi revin? Copiii vor sa ramana cu mine impreuna, pe ea o condamna deocamdata de cele facute.