Buna ziua, va supun atenției următoare speță: soț și soție au împreună 3 copii. Unul dintre copii decedează în timp ce ambii soți sunt in viață, dar copilul decedat are la rândul său un copil. Între timp decedează ambii soți. Ceilalți doi copii ai soților sunt in viață. Cei doi soți decedați sunt proprietarii unui imobil, pentru care nu s-a făcut succesiunea după moartea lor. Întrebarea mea este dacă copilul copilului decedat primește sau nu parte din succesiunea făcută asupra imobilului bunicilor săi?
Am intrat fara probleme in posesia imobilului. Fostul chirias mai are sa-mi achite partial chiria pe luna iulie, si cheltuielile pentru intretinere pe luna iulie si august.
Buna ziua, am inchiriat un apartament unei persoane juridice, cu contract inregistrat la ANAF Contractul a expirat, dar cei care au inchiriat, m-ai au sa achite cheltuielile de intretinere, si o parte din ultima chirie. Ei nu refuza sa plateasca, dar ma plimba cu vorba de o luna de zile. Vreau sa-i dau in judecata, sa obtin restantele, si nu stiu cum sa fac. Cum trebui sa procedez?
Buna ziua, am avut pe data de 25.02.2015, la T.B. Giurgiu, un recurs privind anularea unui PV cu semnatura electronica. Am invocat instantei decizia ICCJ. Instanta mi-a admis recursul, a anulat procesul verbal, si m-a exonerat de plata amenzii.
As dori sa intreb, ce trebui sa fac in continuare?
Sa astept hotararea, sa merg s-o legalizez, dar unde s-o depun?
Buna ziua, am primit de la OCPI Ilfov, comunicarea unei incheieri, prin care se dispune, sa se inscrie ipoteca legala privind privilegiul, asociatiei de proprietari, a blocului in care locuiesc, pentru o suma de 200 lei pe care n-am achitat-o in luna mai.
Intrebarea mea este urmatoarea: dupa ce achit suma respectiva, ce trebui sa fac pentru a fi radiat acest privilegiu?
Va multumesc.
Buna ziua, am un card de cumparaturi in rate egale fara dobanda de la o banca de aproximativ 6 ani, timp in care mi-am achitat intotdeauna la timp ratele scadente.
Din cauza unor probleme financiare am intarziat mai mult de 30 de zile plata sumei scadente de 260 de lei, iar banca m-a bagat in biroul de credite pe o perioada de 5 ani.
Mentionez ca numai am alte credite, datorii sau restante la alte institutii bancare iar suma respectiva am platit-o integral. Am facut o petitie catre banca respectiva, in care ii rog sa scoata din biroul de credite deoarece consider ca e o pedeapsa prea aspra 5 ani sa nu pot beneficia de credite pentru o suma relativ mica pe care am si achitat-o.
Intrebarea mea este unde pot contesta un eventual raspuns negativ la petitia mea? La ce fel de instanta judecatoreasca, judecatorie sau tribunal? Daca e de competenta tribunalului la ce sectie anume?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.