avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot obtine, in instanta, banii datorati de chirias?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot obtine, in instanta, banii datorati de chirias?

Buna ziua, am inchiriat un apartament unei persoane juridice, cu contract inregistrat la ANAF Contractul a expirat, dar cei care au inchiriat, m-ai au sa achite cheltuielile de intretinere, si o parte din ultima chirie. Ei nu refuza sa plateasca, dar ma plimba cu vorba de o luna de zile. Vreau sa-i dau in judecata, sa obtin restantele, si nu stiu cum sa fac. Cum trebui sa procedez?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti contract inregistrat la ANAF acesta constituie titlu executoriu. Apelati la un executor judecatoresc in loc de instanta.
Pentru chirie si restituirea imobilului e executoriu. Inteleg ca ati recuperat posesia imobilului, deci doar pentru chirie mergeti la executor.
Pentru intretinere restanta, in instanta, cerere de valoare redusa.
Am intrat fara probleme in posesia imobilului. Fostul chirias mai are sa-mi achite partial chiria pe luna iulie, si cheltuielile pentru intretinere pe luna iulie si august.
Incercati cu o notificare daca nu vi-i da intr-un termen scurt, rezonabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am inchiriat un imobil cu contract de inchiriere, ... Ion03 Ion03 Buna ziua! Am inchiriat un imobil cu contract de inchiriere, inregistrat la ANAF, fara notar si semnat de mine (proprietar) si chirias. Chiriasul a fost unul ... (vezi toată discuția)
Intretinere neplatita de chirias ContSters22096 ContSters22096 pt recuperarea cheltuielilor cu intretinerea cum at fi de preferat sa procedeze propretarul unui apartament inchiriat? - sa il actioneze pe chirias in ... (vezi toată discuția)
Contract apartament expirat, chiriasul nu vrea sa plece Gheorghe_Ionita Gheorghe_Ionita Contract apartament expira la sfarsitul lunii Iulie , chiriasul locuieste in alt judet, dar are mobila in apartament. Nu mai plateste de 1 luna si refuza orice ... (vezi toată discuția)