avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am inchiriat un imobil cu contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am inchiriat un imobil cu contract de inchiriere, ...

Buna ziua! Am inchiriat un imobil cu contract de inchiriere, inregistrat la ANAF, fara notar si semnat de mine (proprietar) si chirias. Chiriasul a fost unul rau platnic. Si acum am preavize de deconectare de la utilitati si chirii restante neachitate. Acum s-a terminat perioada contractuala. Chiriasul nu vrea sa elibereze imobilul. Eu vreau sa recuperez imobilul si cheile. Cum trebuie sa procedez? Cat poate dura si la ce suma se ridica costurile evacuarii chiriasului? Am citit mai multe surse, dar informatia e contradictorie. Unii spun ca dureaza luni sau chair ani, altii spun ca contractul inregistrat la ANAF e executoriu si evacuarea se face cu executor judecatoresc in 5 zile. Multumesc in avans pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:02, 10 Mai 2021
În privința obligației de restituire a bunului dat în locațiune, contractul încheiat pe perioadă determinată prin înscris sub semnătură privată și înregistrat la organul fiscal competent, în condițiile legii, este titlu executoriu la expirarea termenului. La împlinirea termenului de preaviz, obligația de restituire a bunului devine exigibilă, iar contractul de locațiune în condițiile legii, titlu executoriu cu privire la această obligație. Deci, la executor cu el.
Pentru restul pagubelor, mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Cum pot da afara un chirias adela_georgiana adela_georgiana se poate da afara un chirias fara sa-l dau in judecata?are contract dar nu a mai platit chiria (vezi toată discuția)
Buna ziua! de 1 an si 9 luni am inchiriat apartamentul unei familii. ... nelugigi nelugigi Buna ziua! De 1 an si 9 luni am inchiriat apartamentul unei familii. La sfarsitul lunii Decembrie 2023, nu mi-au platit din suma totala datorata, in jur de ... (vezi toată discuția)