Buna seara!
In primul rând va rog sa îmi permiteți sa va mulțumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde!
Da, contractual este înregistrat la ANAF, nu este legalizat și semnat la notar! Mi s-a spus ca este Ok și fără notar contractul, atât timp cât este semnat ! Am și copii de CI ale chiriasilor !
Acum ca am citit ce ați scris, încep sa înțeleg nepăsarea lor ! Nu pot intra in casa pentru ca as fi acuzat de violare de domiciliu! Și ei știu foarte bine, de aici și acest comportament !
Având in vedere ca este un contract înregistrat la ANAF iar in Contractul de închiriere exista acel paragraf legat de anulare imediata a contractului in caz de neplata timp de 30 de zile, nu-mi rămâne decât sa merg in instanța sau sa obțin cât pot pana ce expira contractul ! Dar, când va expira , tot prin instanța va trebui sa merg ca sa ii evacuez ?
Citez din contract:
“ II. DURATA
Acest contract este incheiat pentru o perioada d" 12 luni, incepand cu data de 12.05.2023
Cu 30 de zile inaintea expirarii contractului, chiriasul va putea prelungi acest contract pentru aceeasi perioada sau pentru o perioada mai mica, numai cu acordul scris al proprietarului.”
Va mulțumesc încă o data!
O seara frumoasa!
SM LEGAL CONSSULT a scris:
Depinde ce fel de contract ati semnat. Daca indeplineste forma autentica adica este incheiat la notariat sau este inregistrat la ANAF, atunci puteti actiona direct in instanta pentru evacuarea in procedura urgenta. In celelalte cazuri, va trebui sa va judecati pe drept comun in procedura normala in vederea evacuarii. Politia nu are competenta in relatia chirias,-proprietar atat timp cat persoanele respective ocupa imobilul in baza unui contract si nu au intrat fraudulos in apartament. Evacuarea se face numai in baza unei sentinte judecatoresti.
Nu puteti nici intra in imobil cata vreme acele persoane folosesc imobilul pentru ca riscati sa fiti acuzata de violare de domiciliu la plangerea acestora.
Probabil persoanele respective cunosc aceste aspecte ca proprietarul nu ii poate evacua decat prin instanta iar acest demers cateodata dureaza.