buna seara.am si eu o problema pe care vreau si va rog sa mi-o lamuriti.tata meu a murit acum 3 ani si nu sa facut nici o succesiune.intre timp......s-au degenerat relatia cu mama si acum mia zis ca vrea sa ma dea afara din casa ca e casa ei si nu am nici un drept sau un sfert din apartament...fiind singurul lor copil. precizez ca titlul de proprietate il are mama pe numele la amandoi.poate vinde fara semnatura mea??cata parte imi revine in mod normal mie,un sfert??si dak eu nu vreau sa vanda apartamentul o poate face fara acordul meu???va rog sami raspundeti!!
buna seara.am si eu o nelamurire.....m-am casatorit in 2008 si am divortat in 2010..in urma acestei casatorii a rezultat un minor.am inaintat divort ca fostul sot a fugit in italia si nea abandonat cand avea baiatu 3 luni.a hotarat instanta ca , copilul sa ramana la mine urmand ca el sa plateasca 160 lei lunar.nu a platit niciodata si nici nu a dat nici un semn de viata....banuiesc ca sta intr-un sat ....in fine.cemi recomandati....mam recasatorit si actualul sot vrea sai dea numele lui (sal adoptam)ca are 2 ani jum si acusi se duce la gradinita sisi va pune intrebari.....e prea mic si dak totusi lam crescut singura cu actualul sot de la 4 luni....nusi merita tata biologic anumite merite si nici nu cred cal va interesa vreodata....da noi vrem sal adoptam ca sa aiba acoperire baiatu mai tarziu si sa aiba acelasi nume ca sorsa care abia e nascuta:)).cum se procedeaza???il putem infiia?ne trebuie semnatura tatalui biologic neaparat?il pot da in judecata pt pensie desi nu ii stiu domiciliu??cumva sa il santajez sami semneze la un notar ca renunta la drepturile asupra copilului ca sa renunt eu la pensie alimentara ca nu am nevoie......va rog sa ma lamurit care sunt procedurile si care sunt mai rentabile pt mine.va multumesc
multumesc pt informatie.dar primaria imi da din urma??eu pe 25 martie iau ultimii bani de la firma pt medicalul de lehuzie din februarie.dak depun dosarul in aprilie cand imi da angajatorul adeverinta,primaria imi da retro indemnizatia??
buna ziua.am nascut pe 3 ianuarie si am luat medical de lehuzie pana pe 4 martie.am inaintat cererea de cresterea copilului la angajator cu suspendarea contractului si de o saptamana ma tot amana cu adeverinta aia ca nu e gata ca mai dureaza.cat au dreptul sa ma tot amane??? ca sami pot si eu depune dosarul pt indemnizaria de crestere a copilului pana la 2 ani ca si asa mio da dupa 3 luni e martie deja iau si eu prin iunie.....