buna seara.am si eu o problema pe care vreau si va rog sa mi-o lamuriti.tata meu a murit acum 3 ani si nu sa facut nici o succesiune.intre timp......s-au degenerat relatia cu mama si acum mia zis ca vrea sa ma dea afara din casa ca e casa ei si nu am nici un drept sau un sfert din apartament...fiind singurul lor copil. precizez ca titlul de proprietate il are mama pe numele la amandoi.poate vinde fara semnatura mea??cata parte imi revine in mod normal mie,un sfert??si dak eu nu vreau sa vanda apartamentul o poate face fara acordul meu???va rog sami raspundeti!!
Fara a dezbate succesiunea dupa Tatal dvs nu poate face nimic. Apoi pentru vanzare fie vindeti impreuna de comun acord apartamentul si va incasati pretul conform cotelor de mostenire mai sus mentionate, fie faceti un partaj si una dintre dvs va plati o sulta si va ramane cu apartamentul. Pentru cea de a doua operatiune, respectiv vanzare sau partaj va trebuie cadastru si intabulare.
Nu domnisoara Ioana. Dumneavoastra aveti 3/8 iar mama 5/8. Un sfer inseamna 1/4. 3/8 este mai mult decat 1/4. Aveti mai mult de un sfert. Va aflati in cazul unei proprietati comune pe cote pati, iar specificatiile legale in materie se aplica in mod corespunzator. Nu poate instraina oricum, iar partea dumneavoastra cu atat mai putin.
Succesiune
mediaset
care este cota parte de mostenire dintre o mama si doi fii si daca un fiu poate deschide succesiunea fara acordul celuilalt fiu si ce posibilitati are celalt ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Alexa2019Nick
Bună ziua.
Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)