buna ziua.am nascut pe 3 ianuarie si am luat medical de lehuzie pana pe 4 martie.am inaintat cererea de cresterea copilului la angajator cu suspendarea contractului si de o saptamana ma tot amana cu adeverinta aia ca nu e gata ca mai dureaza.cat au dreptul sa ma tot amane??? ca sami pot si eu depune dosarul pt indemnizaria de crestere a copilului pana la 2 ani ca si asa mio da dupa 3 luni e martie deja iau si eu prin iunie.....
1. Termenul de depunere a actelor la Primarie este de 60 de zile lucratoare de la data de la care ati facut cerere sa vi se suspende contractul individual de munca (CIM) pentru a intra in concediu crestere copil (CCC).
2. - Asta nu inseamna ca angajatorul nu trebuie sa va dea adeverinta mai repede.
- Incercati sa vorbiti cu angajatorul sa o elibereze mai repede.
multumesc pt informatie.dar primaria imi da din urma??eu pe 25 martie iau ultimii bani de la firma pt medicalul de lehuzie din februarie.dak depun dosarul in aprilie cand imi da angajatorul adeverinta,primaria imi da retro indemnizatia??
1. Asta va spuneam si eu mai sus, cu cele 60 de zile lucratoare.
2. Faceti cererea pentru CCC cu data de cand se termina concediul de lauzie si apoi, in termen de 60 de zile lucratoare, depuneti la Primarie cererea pentru indemnizatie pentru CCC, impreuna cu celelalte acte necesare.
3. - In cerere scrieti ca doriti indemnizatia pentru CCC cu aceeasi data cu care ati solicitat intrarea in CCC.
- Daca veti depune actele in aprile veti primi indemnizatia pentru CCC si din urma, de la data incetarii concediului de lauzie.
4. Daca depuneti actele mai tarziu de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de lauzie veti primi indemnizatie pentru CCC de la data depunerii actelor.