Am si eu o intrebare. Adeverinta eliberata de casa de pensii trebuie sa contina si luna in care s-a nascut copilul?
Copilul meu s-a nascut pe 24 septembrie 2014, am fost astazi sa scot adeverinta si am observat ca nu cuprinde si luna septembrie, doar pana in luna august 2014.
Termenul de depunere a dosarului de indemnizatie este de 60 zile lucratoare? adica am termen pana pe 24 noiembrie?
1. - Cei de la Casa de Pensii stiu ce adeverinta sa dea daca le spuneti pentru ce va trebuie.
- Daca nu v-au dat si datele din septembrie inseamna a nu au ajuns inca documenteele la ei.
2. - Termenul de depunere a actelor la Primarie este de 60 de zile lucratoare de la data cu care doriti sa solicitati indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- Dar cu cat le depuneti mai repede cu atat veti primi si indemnizatia mai repede.
Dar mai am o nelamurire. Cu ce data ar trebui sa solicit indemnizatia pentru concediu crestere copil? Cand se termina concediul medical de sarcina si lauzie? Doctora de familie mi-a zis ca mai am 9 zile din luna noiembrie de sarcina si lauzie. As putea sa solicit CCC incepand cu data de 10 noiembrie?