avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta de la casa de pensii pentru obtinerea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta de la casa de pensii pentru obtinerea indemnizatiei de crestere copil

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Adeverinta eliberata de casa de pensii trebuie sa contina si luna in care s-a nascut copilul?
Copilul meu s-a nascut pe 24 septembrie 2014, am fost astazi sa scot adeverinta si am observat ca nu cuprinde si luna septembrie, doar pana in luna august 2014.

Termenul de depunere a dosarului de indemnizatie este de 60 zile lucratoare? adica am termen pana pe 24 noiembrie?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 28 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
1. - Cei de la Casa de Pensii stiu ce adeverinta sa dea daca le spuneti pentru ce va trebuie.
- Daca nu v-au dat si datele din septembrie inseamna a nu au ajuns inca documenteele la ei.

2. - Termenul de depunere a actelor la Primarie este de 60 de zile lucratoare de la data cu care doriti sa solicitati indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- Dar cu cat le depuneti mai repede cu atat veti primi si indemnizatia mai repede.
Multumesc frumos pentru raspuns.

Dar mai am o nelamurire. Cu ce data ar trebui sa solicit indemnizatia pentru concediu crestere copil? Cand se termina concediul medical de sarcina si lauzie? Doctora de familie mi-a zis ca mai am 9 zile din luna noiembrie de sarcina si lauzie. As putea sa solicit CCC incepand cu data de 10 noiembrie?

Multumesc frumos.

Cu data de 10 noiembrie se poate intra in CCC si tot de atunci se va primi si indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal si indemnizatie Petraru_Irina Petraru_Irina Buna. Am intrat in concediu prenatal pe 06/10/2015 si am nascut pe data de 21/11/2015,ramanand astfel un total de 80 zile de concediu postnatal|( 71 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ioanaroxana2013 ioanaroxana2013 buna ziua.am nascut pe 3 ianuarie si am luat medical de lehuzie pana pe 4 martie.am inaintat cererea de cresterea copilului la angajator cu suspendarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil studenta si angajata ciobalex ciobalex Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: am nascut pe 14 iulie 2014. Am fost studenta la cursuri de zi frecventate fara intrerupere pana in iunie 2014, cand ... (vezi toată discuția)