avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Depunere dosar indemnizatie pt crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depunere dosar indemnizatie pt crestere copil

Buna seara, va rog sa imi spuneti daca azi se implinesc cele 126 de zile pt concediul pre-post natal, iar in ziua 127 ar trebui sa depun dosarul de indemnizatie, dar deoarece adeverinta de la servici nu e gata si dosarul va fi depus de abia in ziua 128-129, se intampla ceva? Cate zile de cand se termina cele 126 de zile am la dispozitie pt depunerea dosarului fara vreo pierdere?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:44, 4 August 2014
1. Dvs faceti cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani (depinde pentru ce varianta optati), incepand cu ziua urmatoare aceleia in care s-a terminat concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Actele pentru indemnizatia pentru CCC le depuneti la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care ati intrat in CCC.
- Daca le depuneti mai tarziu veti primi indemnizatia pentru CCC de la data depunerii actelor.
- Este bine sa le depuenti cat mai repede pentri a primi si indemnizatia mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

126 de zile de concediu maternitate? marta946 marta946 Buna ziua, Cele 126 de zile de concediu pre-natal se pot imparti inainte si dupa nastere dupa cum vrea gravida? Cele 126 de zile se platesc cu 85% din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc alinadinca alinadinca buna ziua, as vrea sa stiu daca indemnizatia se plateste de la terminarea concediului postnatal sau de la data depunerii dosarului, a durat mai mult decat ma ... (vezi toată discuția)
Concediul pre si postnatal sircuanda sircuanda Buna seara, am o intrebare , puteti sa imi spuneti daca in concediul prenatal imi iau 30 de zile, restul de 96 le pot lua toate dupa nastere (concediul ... (vezi toată discuția)