avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie ccc

buna ziua, as vrea sa stiu daca indemnizatia se plateste de la terminarea concediului postnatal sau de la data depunerii dosarului, a durat mai mult decat ma asteptam obtinerea actelor necesare de la angajator si pe langa asta acum astept adeverinta de la casa de pensii cu stagiul de cotizare care va mai dura o saptamana cel putin iau eu am terminat concediu(toate cele 126 zile) pe data de 24 septembrie.

ps: daca optez pt ccc dimp de 2 ani, dar in final ma intorc la servici pana la implinirea varstei de un an a copilului pot beneficia de insertie sau numai in cazut in care de la inceput optez pt perioada de 1 an?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:09, 5 Octombrie 2013
1. - Daca depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la terminarea concediului de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) veti primi indemnizatia pentru CCC de la data terminarii concediului de maternitate.
- Daca depuneti actele mai tarziu veti primi indemnizatia pentru CCC de la data depunerii actelor.

2. Adeverinta cu stagiul de cotizare de la Casa de Pensii trebuia sa va fie inmanata imediat, in aceeasi zi, dupa ce achitati taxa de 15 lei.

3. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani atunci veti primi stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an veti primi stimulentul de insertie daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti primi stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

4. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC trebuie sa intre si el cel putin o luna in CCC.
- Daca nu o face se scurteaza CCC al dvs. cu o luna de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in concediu prenatal si vreau sa ma intorc la locul de munca predacorina predacorina buna ziua. am si eu o intrebare, sunt in concediu prenatal si vreau sa revin la locul d munk mentionez insa k copilul are 6 luni si jumatate iar indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Intrebare concediu de crestere a copilului PaulHorotan PaulHorotan Buna ziua Numele meu este Raluca Horotan si sunt medic rezident specialitatea radiologie si imagistica medicala. M-am angajat in 1 ianuarie 2013, iar din 19 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal Denisa36 Denisa36 Buna ziua.Atat eu cat si sotul meu putem intra in concediu de crestere copil,amandoi fiind salariati.Eu as dori sa intru in concediu prenatal pe data de 1iulie ... (vezi toată discuția)