avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen depunere dosar Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen depunere dosar Concediu crestere copil

Buna ziua
Poate o mamica depune dosarul la primarie pt obtinerea indemnizatiei de crestere copil inainte cu o luna de a i se finaliza concediu de sarcina si lehuzie?
Musai trebuie depus dupa ce a stat in acel concediu medical de 126 zile?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 28 Mai 2015
Cele 42 zile de post natal sunt obligatorii .
Legea prevede obligativitatea efectuarii concediului psotnatal - 42 de zile -, iar ca termen de depunere actelor pentru indemnizatia CCC , termenul de 60 de zile lucratoare începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate.
1. Nu prea puteti sa depuneti actele la Primarie, pentru indemnizatie pentru CCC, mai repede de a se termina concediul de maternitate sau cel putin cele 42 de zile de lauzie, deoarece este nevoie ca angajatorul sa emita si sa va inmaneze decizia de suspendare a contractului individual de munca si adeverinta tip (Anexa nr.2) cu veniturile nete pe cele 12 luni.

2. Cu cat intrati mai repede in posesia acestor documente le puteti depune mai repede la Primarie.
Daca doriti puteti intreba la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) , e-mail : anps@prestatiisociale.ro sau la Agenţia Judeteană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) in raza careia aveti domiciliul.

Legea prevede termenul in care se depune dosarul si nu reglementeaza situatia descrisa de dvs.
Buna ziua.
Sa presupunem ca o angajata vine in data de 1 a lunii cu ultimul concediu medical pt sarcina si lehuzie, concediu care tine pana in data de 20 pt luna incurs. Avand in vedere faptul ca se cunoaste care este ultima zi de concediu medical i se pot elibera inca din data de 1 documentele necesare pt obtinerea indemnizatiei de crestere copil? Pe decizia de suspendare CIM, de exemplu, ar putea sa apara ca azi, in data de 1 a lunii, se decide suspendarea contractului incepand cu 21 ale aceleasi luni, urmand ca in revisal sa se opereze suspendarea in data de 21?

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil delfinut delfinut buna ziua, imi cer scuze daca s-a mai raspuns la aceasta problema insa as vrea un raspuns cat mai actual. Astfel: - partenera mea va naste la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc andrrrea andrrrea Buna ziua, am si eu o problema legata de CCC Am nascut pe 26 iunie 2012. Am mers la primarie sa vad cand trebuie sa depun dosarul pt indemniztie si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate obligatoriu? anita10 anita10 O angajata insarcinata vine la lucru pana in ultima zi, incepand cu data in care naste isi cere concediu fara plata pana la implinirea celor 42 zile de ... (vezi toată discuția)