Oricum e inacceptabil ca cineva care cunoaste starea reala a lucrurilor sa nu faca niciun demers in acest sens. Parerea mea ca este partas la actiunile imorale ce provoaca suferinta unui suflet lipsit de aparare. DGASPC se poate autosesiza in acest caz pentru a proteja drepturile copilului abuzat.
Potrivit art.91 din Legea nr.272/2004 privind protectia şi promovarea drepturilor copilului, orice persoana care, prin natura profesiei sau ocupatiei sale, lucreaza direct su un copil si are suspiciuni in legatura cu existenta unei situatii de abuz sau de neglijare a acestuia este obligata sa sesizeze SPAS sau DGASPC in a carei raza a fost identificat cazul respectiv.
Art.93 din aceeasi lege permite reprezentantilor DGASPC dreptul la acces, in conditiile legii, la domiciliul persoanelor fizice care au in ingrijire sau asigura protectia unui copil, organele de politie fiind obligate sa le asigure sprijinul.
Bunicii se pot adresa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in carei raza teritoriala isi are domiciliul copilul, formuland in acest sens o sesizare cu privire la abuzul exercitat asupra copilului de catre mama lui.
cat de cat mi-am facut o idee despre ce inseamna infiintarea unui SRL. daca cineva are exeprienta in infiintarea unei firme cu acest obiect de activitate il rog sa imi furnizeze informatiile.
Sunt necesare avize, licente de la institutiile abilitate?
potrivit art.27 din Legea nr.448/2006 puteti beneficia de credit al carui dobanda se suporta prin DGASPC, pentru achizitionarea unui autovehicul, în limita a 10.000 euro, perioada maxima de creditare 10 ani. nu exista mentiuni in lege despre varsta autovehicului.
totusi mi se pare o discriminare, in sensul ca nu voi avea posibilitatea de a avansa la fosta treapta I de salarizare...sau in ce conditii voi accede la salariul unui superior cu treapta I de salarizare, din moment ce au disparut treptele in noile conditii?
varianta respectiva nu se preteaza mai bine contr de inchiriere?
daca omul vrea sa aduca imbunatatiri imobilului si cheltuie niste bani, ca zice el ca e proprietar deja...
detin un apartament si doresc sa il vand. potentialii proprietari detin o parte din suma, iar restul de bani se obliga sa mi vireze intr-un cont in decursul a doi ani, esalonat. ce imi sugerati la incheierea antecontractului de vanzare/cumparare?
sunt functionar public, gradul profesional principal, intr-o institutie de stat. in zilele urmatoare voi participa la concursul de promovare intr-un grad superior. problema care se pune la reincadrare, din moment ce cf noilor prevederi legale nu mai exista o incadrare conform treptelor de salarizare (adica III, II, I), de ce salariu voi beneficia? de cel al unui consilier superior aflat in vecehea treapta I de salarizare? sau al celui aflat in vechea treapta III de salarizare?