avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vatamari corporale si psihice aduse unui copil adoptat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vatamari corporale si psihice aduse unui copil adoptat

Buna ziua,

Vecinii mai sunt bunicii unui copil adoptat de la 1an. Acum acesta are 12.Mama adoptiva a acestuia, il persecuta constant prin muscare de cap, muscare de fata,calcare cu fierul de calcat, il muta dintr-o clasa in alta ca sa nu-si fac prieteni mai ales ca este invatatoare si multe altele. Copilul cand vine la bunici nu spune nimic, dar se vede ca acest copil este distrus psihic.

Intrebare:
Cui se pot adresa bunicii, in acest caz, insa fara sa riste ca acest copil sa fie trimis inapoi la casa copilului? Si nici nu stiu daca l-ar primi ei in custodie.Sunt totusi in varsta de 65 de ani.

Va multumesc,
O zi frumoasa
Ceea ce spuneti dvs reprezinta o infractiune de vatamare corporala. In acest caz, trebuie sa se adreseze cu o plangere penala politiei sau parchetului din localitatea lor. E imposibil de evitat ca acest copil sa fie luat din aceasta familiei avand in vedere mediul in care traieste si unde ii este pusa in pericol integritatea corporala. Copilul trebuie sa paraseasca de urgenta aceasta familie, pentru a nu se intampla alte lucruri mai grave. Trebuie sesizata si protectia copilului.
Bunicii se pot adresa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in carei raza teritoriala isi are domiciliul copilul, formuland in acest sens o sesizare cu privire la abuzul exercitat asupra copilului de catre mama lui.
Va multumesc,

Insa din afara , mediul in care traieste este calitativ, are o mama invatatoare, tatal lucreaza intr-un loc sigur, bunicii stau la curte si ii ofera tot ce-si poate dori un copil ( jucarii si iubire).
Toate vanataile si zgarieturile mama le acopera spunand ca el este un copil rau.
Asadar din acest motiv bunicilor le este frica ca va fi trimis inapoi , si ii va fi si mai rau acolo.
Oricum va multumesc. Ramane la latitudinea lor ce hotarasc.
Oricum e inacceptabil ca cineva care cunoaste starea reala a lucrurilor sa nu faca niciun demers in acest sens. Parerea mea ca este partas la actiunile imorale ce provoaca suferinta unui suflet lipsit de aparare. DGASPC se poate autosesiza in acest caz pentru a proteja drepturile copilului abuzat.
Potrivit art.91 din Legea nr.272/2004 privind protectia şi promovarea drepturilor copilului, orice persoana care, prin natura profesiei sau ocupatiei sale, lucreaza direct su un copil si are suspiciuni in legatura cu existenta unei situatii de abuz sau de neglijare a acestuia este obligata sa sesizeze SPAS sau DGASPC in a carei raza a fost identificat cazul respectiv.
Art.93 din aceeasi lege permite reprezentantilor DGASPC dreptul la acces, in conditiile legii, la domiciliul persoanelor fizice care au in ingrijire sau asigura protectia unui copil, organele de politie fiind obligate sa le asigure sprijinul.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
sorinacho, utilizator
Care iubire, doamna, ca-l musca pe prunc?!! Ca spune ca e un copil rau?? Sunt socata, mi s-a facut pielea de gaina! Vorbiti cu acel copil, nu-i chiar mic, sa sune la telefonul copilului, sunati dv., ce dumnezeu!!
Din afara poate curge lapte si miere pe geamurile casei, ce conteaza? Un copil isi doreste parinti intai si-ntai; parintele/ingrijitorii din copilaria mica sunt singurii oameni pe care ii credem fara de greseala!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor liviabudurean@yahoo.com liviabudurean@yahoo.com Parintii nu au conditii pentru cresterea unui minor de doi ani si jumatate,dar nu vor sa-l dea spre infiere.Eu si sotul meu,dorim sa luam spre intretinere si ... (vezi toată discuția)
Parinte care si-a abandonat copiii balasu balasu Buna ziua. Am si eu o situatie care mi se pare fara iesire. Sora mea, cu ceva ciocniri cu protectia copilului in trecut, a plecat de cel putin 7 luni de langa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca exista un site pe care se pot depune plangeri la protectia copilului. valentina_86 valentina_86 locuiesc in belint de cateva luni,ce e adevarat nu imi prea cunosc vecinii,insa locuiesc la si cu bunica mea si ea mi-a cam zis de fiecare cate ceva.ce m-a pus ... (vezi toată discuția)