avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Parintii nu au conditii pentru cresterea unui minor de doi ani si jumatate,dar nu vor sa-l dea spre infiere.Eu si sotul meu,dorim sa luam spre intretinere si crestere minorul pentru a putea legal sa luam decizii privind educatia acestuia (gradinita,scoala,iesiri in afara granitelor)Specificam ca noi am crescut si pana acum copilul,pentru ca suntem bunicii lui.Mentionam ca dorim acest demers,pentru ca parintii sunt in cele mai multe cazuri de negasit.Parintii sunt de acord sa ni-l dea spre crestere si intretinere .Care sunt demersurile legale pe care trebuie sa le facem?
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2016
liviabudurean@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviabudurean@yahoo.com , utilizator 13:31, 17 Ianuarie 2016
1. Varianta cea mai simpla este sa va adresati Judecatoriei in raza teritoriala se afla copilul (de la domiciliul dvs., in acest caz), cu solicitare de acordare a autoritatii parintesti a minorului
2. Varianta a doua este cea in care va adresati SPAS-ului din cadrul Primariei de la domiciliu dvs, sesizand situatia minorului -lipsa de ocrotire parinteasca si a unui reprezentant legal. Solicitarea Dvs. urmeaza a fi analizata de serviciile specializate din cadrul DGASPC in colaborare cu SPAS-ul, iar daca sunt indeplinite conditiile legale, urmeaza ca DGASPC sa inainteze instantei de judecata sau Comisiei pentru protectia copilului propunerea de instituire a masurii special de plasament a minorului la bunicii materni/paterni (nu stiu din care parte sunteti)
3. Varianta a treia este sa va adresati tot Judecatoriei cu propunere de acordare a tutelei asupra minorului, pentru acelasi motiv -lipsa de ocrotire parinteasca si a unui reprezentant legal
Dacă sunteți bunicii se poate încerca să obțineți prin proces minorul dacă părinții sunt de acord.
Multumesc,o sa incerc prima varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil ruxandra-maria ruxandra-maria Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)
Sfaturi privind instituirea tutelei adabia adabia In urma unui accident de masina doi copii au ramas fara parinti. Bunicii materni si paterni se cearta pe bunurile acumulate de parintii copilului. In prezent ... (vezi toată discuția)