In urma cu 2 ani si jumatate am fost impicat intr-un accident auto, eu fiind la volanul unei masini, propietarul fiind un prieten bun. Eu am fost de vina si am acceptat sa fac amiabila cu respectivul pagubit, dandu-i RCA-ul masinii prietenului meu.
Acum 4 luni am primit o citatie in care eram intervenient fortat intr-un caz de litigii cu profesionisti, adica CASCO cerea plata reparatiilor de la RCA, nu stiu ce legatura am avut eu dar am zis.. bun ca sa nu am probleme am facut o intampinare catre judecatorie in care am recunoscut fapta si am explicat pe larg producerea evenimentului, fiind singurul lucru care il puteam face.
De atunci am mai primit doua citatii din cate intelegeam eu... erau dispute intre ei cu interogari si ale treburi, nu am dat importanta, dar acum 2 sapt mi-a venit o citatie in care eram chemat in judecata tot ca intervenient in acest caz dar era trecut doar reclamantul.. firma CASCO, iar paratul.. firma RCA nu a fost trecuta in citatie, iar atasat citatiei era raportul de expertiza in care cel care a efectuat expertiza a descoperit ca valoarea masinii reparate la ora aceea era mai mica decat valoarea reparatiilor, suma reparatiilor fiind de 20000 lei, iar firma RCA, in urma expertizei trebuie sa plateasca suma de 10500 lei, pe motiv ca valoarea masinii reparate nu este mai mare de atat.
De acord cu ei si intrutotul justificata expertiza, intrebarea mea este de ce mai sunt eu citat in acest caz daca s-a luat o decizie si de ce mai este procesul deschis?
Cine va plati restul sumei?
Exista vreo sansa macabra de a fii eu supus platii sumei ramase? Si daca da, de ce? Care este logica? De ce CASCO a aprobat reparatia masinii cu o suma mai mare decat valoarea ei?
??? adica cele 15 zile in care se poate face recurs incep sa curga de cand imi va veni noua comunicare? nu cred... si daca nu sesizam greseala si ma duceam si o legalizam dupa aceste 15 zile... a cui era vina? normal ar fi sa inceapa numararea celor 15 zile de recurs din momentul in care primesti comunicarea... PRIMA comunicare, nu a cea indreptata...
Comunicarea a sosit, am primit-o Vineri, la exact o luna de la pronuntare :) norocos pot sa zic ... ca a venit asa repede... DAR :) a venit cu o eroare materiala, un alineat din sentinta nu are legatura cu prezenta cauza... si am facut o cerere de indreptare pe care am depus-o la registratura judecatoriei... toate bune si frumoase, banuiesc ca trebuie sa mai astept o saptamana doua pana se comunica din nou ...
Intrebarea mea este... termenul de atacare (cel de 15 zile) curge de la prima comunicare sau va trebui sa primesc comunicarea indreptata si din momentul acela sa astept 15 zile???
Pe data de 19 a lunii trecute Judecatoria ... a admis actiunea privind partajul succesoral dintre mine si fratii mei spunand: "Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 19 03 2013"
Aceasta informatie am aflat-o de pe portalul judecatoriei, asadar comunicarea propriu-zisa este aceasta sau trebuie sa astept sa imi vina acasa aceasta comunicare? sau ma pot duce la arhiva/registratura judecatoriei sa legalizez hotararea?
Iar daca trebuie sa astept sa vina prin posta aceasta comunicare, poate dura mai mult de 30 de zile de la admiterea actiunii?
Pentru ca de cand voi primi comunicarea va trebui sa mai astept 15 zile ca sa ma pot duce sa legalizez aceasta hotarare din cate stiu, iar eu de la 1 Mai mi-as dori sa incep constructia pe unul din terenuri, dar daca nu am acea hotarare care tin loc de act de autenticitate... nu prea pot.
Sa ma astept sa dureze mai mult de 30 zile pentru comunicare? Si daca da, se poate sa grabesc lucrurile pe la judecatorie?
Cu siguranta nu imi permit sa fac asta cu un avocat, ma voi interesa cat ma va costa iar daca va fii o suma mare cu siguranta risc sa o las asa pentru ca am alte prioritati cu veniturile mele.
Ei in viata lor nu vor vedea un ban de la mine, de aceea se numesc asigurari auto, imi e greu sa cred ca voi fii nevoit sa platesc vre-un ban, de ce mai am asigurare? daca nu platesc daunele... in fine pe acest subiect sunt multe pareri.
Nu m-am lamurit exact ce acte trebuie sa anexez intampinarii, banuiesc ca copie dupa polita RCA de atunci, copie dupa talon, si buletin, altceva ce as mai putea adauga ? Atat presupun.
Imi poate spune cineva cat ma poate costa o intampinare redactata de un avocat? o suma aproximativa nu vreau ceva concret pentru ca stiu ca difera de la un birou la altul.
Tocmai am primit o citatie in care sunt chemat in instanta in calitate de intervenient, in proces cu o firma de asigurari casco - O.
Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto, X-( eu eram la volanul masinii unui prieten care avea RCA iar masina cealalta implicata in accident avea casco, eu am fost gasit vinovat in urma investigatiilor, deci omu si-a reparat masina pe casco, iar acum casco incearca sa recupereze banii de la RCA.
In citatie mi se cere sa fac o intampinare cu 5 zile inainte de termenul de judecata, dar nu stiu exact ce tre sa contina acea intampinare, si cum se procedeaza pentru a solutiona acest aspect.
Prima oara am ignorat-o si am zis ca nu fac nimic si nu ma intereseaza sa se certe intre ei acolo... dar am stat mai bine si m-am gandit sa nu-mi fac eu probleme pe viitor si sa pun mana sa fac aceasta intampinare, din care am inteles ca daca o trimiti catre instanta nu mai ai alte obligatiuni si responsabilitati, e treaba lor cu se inteleg firmele de asigurari.:)
Intrebarea mea este ce tre sa contina aceasta intampinare si cum o depun catre instanta, postal sau o depun personal la judecatorie? :(
De ce acte am nevoie sa le atasez intampinarii si daca o pot redacta personal, sau trebuie sa ma adresez unui avocat/mediator ? Pentru ca sincer nu as vrea si nici nu imi permit momentan sa platesc un avocat sau mediator sa imi intocmeasca aceasta intampinare... #-o