avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate D_aka

Activitate D_aka

In urma raspunsului Ynocentta am gasit legea si mi-am selectat articolele la care se incadreaza aceasta problema. Multumesc pentru informatii.
Firma care a instalat semineul a facut verificari si a ajuns la concluzia ca hornul este permeabil si functional. Hornarul mi-a facut o "programare" la curatat horn ( insotita de eliberare adeverinta) peste 3 saptamani.
Pe mine ma intereseaza aspectele legale, in principal, fiindca la mine nu merge ca la dumneavoastra cu " acordul" si "intelegerea" vecinilor acestia considerandu-se mult mai destepti decat "niste mucosi" ( asa cum ne-a catalogat vecinul de deasupra). Nu putem avea o discutie normala cu el asa ca trebuie sa cunosc toate aspectele legislatiei care ar putea fi invocate in aceasta situatie si sa stiu la ce expert sa apelez.

GermanAlex a scris:

Am avut si eu la bloc si cu acceptul vecinului de jos l-am desfiintat. Cosul este un gol de sus pana jos in bloc in care intra fiecare horn de apartament. In apartament hornul incepe cam la 1 m si urca pana aproape de tavan unde intra in hornul principal, astfel asigurandu-se separatia. Daca vecinul de mai sus nu foloseste hornul nu are decat sa-i astupe gura. Daca ii intra fum inseamna ca are goluri printre caramizi si trebuie astupare cu mortar. Daca foloseste hornul si tot intra fum se poate ca hornul sa fie partial infundat sau zidul dintre hornul local si cel central sa aiba goluri. Cum hornari nu mai prea sunt va trebui sa il desfundati cu cine reusiti. In primul rand luati o lanterna, va urcati pe bloc si verificati daca nu e obturat de cuiburi de pasari sau alte mizerii aruncate. Va faceti o undita si pescuiti totul.

Bloc cu horn. In planul original al blocului este trecut "cos fum", aerisirea e langa el trecuta ca atare (aerisire) in planul blocului. Da, locatarii aveau sobe.

iordantonio a scris:

Bloc cu horn, adica locatarii aveau sobe? Sau e vorba de o simpla aerisire si vreti s-o utilizati ca pe un cos de fum? Oricum e o parte comuna, nu poate fi obturata si trebuie intretinuta in comun.

Răspuns la discuția Autorizare ISU pt semineu
In planul arhitectural original al blocului e mentionat "cos fum" si este construit din caramida. Blocul a avut sobe legate la acest cos. Semineul este o incinta din fonta care la evacuarea in horn are deflector si șuber iar in fata geam din sticla rezistenta la temperatura. Intre evacuarea semineului si hornul din caramida al blocului legatura se face printr-un burlan din metal lung de 1m si un pic.
Multumesc mult pentru raspuns.
Am depus azi cerere de eliberare a unui punct de vedere asupra oportunitatii obtinerii avizelor la ISU.
Buna seara, in cazul instalarii unui semineu intr-un apartament de bloc care are horn din constructia blocului, e nevoie de autorizare la incendiu sau alt tip de inspectie/autorizare ISU?
Multumesc!
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Buna seara, locuiesc intr-un bloc care are din constructie horn. Mi-am construit un semineu ( in locul unei vechi sobe) cu evacuarea fumului in hornul blocului, iar vecinul de deasupra ne acuza ca patrunde fumul la el in casa printre caramizile hornului aflat la nivelul apartamentului sau si ca va infunda/desfiinta hornul ca el nu e de acord sa treaca hornul prin casa lui. Intrebarea mea este: hornul face parte din spatiile declarate comune si asupra carora nu pot fi aduse modificari? Cine este responsabil de integritatea bucatii din horn corespunzator fiecarui apartament in parte? Cu alte cuvinte, daca hornul la vecinul e crapat cine e raspunzator de repararea lui? Mentionez ca semineul este instalat de firma autorizata care a verificat permeabilitatea hornului de la nivelul nostru pana sus la gura de evacuare.
Multumesc pentru raspuns.
Ne-a comunicat verbal ca acel teren este al lui si ca vedem noi ce o sa se intample daca nu ne luam masinile de acolo. Dupa care a intrat cu utilajele si a inceput sa sape groapa.
Deci eu nu am ce face decat sa sa-mi cer banii inapoi de la primarie. El avea toate drepturile sa cumpere un teren (privat ce e drept - cel putin din declaratiile verbale ale proprietarului) pe care se afla o parcare publica. Iar primaria si consiliul local nu au gresit cu nimic ca au restituit dreptul de proprietate privat privitor la un teren pe care se afla o parcare publica si ca nu l-au despagubit pe proprietarul initial in alta parte. Nu ma pricep la aceste lucruri si vroiam sa stiu daca exista reglementari legale privitor la faptul ca terenurile parcarilor si drumurilor publice nu pot fi restituite proprietarilor ce solicita acest lucru.
Inca ceva: este vre-o schimbare in modul de abordare a problemei daca in PUZ-ul zonei emis in 2012 se specifica ca in afara de locurile de parcare existente mai trebuie create alte locuri de parcare?
Buna ziua,
Am si eu o problema cu parcarea din fata blocului...
In orasul nostru primaria inchiriaza locuri de parcare in parcarile de pe domeniul public, in cazul nostru in spatele blocului. Se pare ca, de ceva timp, un oarecare domn a revendicat dreptul de propietate asupra terenului pe care se afla parcarea si a spatiului verde adiacent si l-a si primit, astfel ca terenul pe care se gaseste parcarea a devenit proprietatea lui. Dupa ce a obtinut proprietatea, a vandut catre alte persoane parcele din teren ce cuprind si parcarea din spatele blocului. Cumparatorii au obtinut aviz de construire pe terenul cumparat, teren care cuprinde atat spatiul verde cat si parcarea. Intre timp noi, ca locatari ai blocului, am platit in contiuare inchirierea locurilor de parcare la primarie fara sa stim ca acel teren a devenit propiretate privata desi am intrebat la servicul ce se ocupa cu parcarea din cadrul primariei. Acum, individul cumparator ne-a cerut sa-i evacuam zona si a inceput sa sape fundatia constructiei. Eu am platit locul de parcare catre primarie pana la sfarsitul anului. In acest caz, ce fac? Sunt obligata sa eliberez locul de parcare fiindca asa sustine domnul cu constructia, sau atat timp cat am platit am dreptul sa-l folosesc in contiuare chiar daca terenul a devenit (nu stiu de cand) proprietatea individului? Eu am dovada platii locului de parcare si adeverinta care atesta ca pot parca acolo de la primarie. El trebuie sa-mi dovedeasca cumva ca intr-adevar acel lot este proprietatea lui? Exista reglementari legale care sa rezolve acest conflict?
Multumesc.
Buna ziua,
Am si eu o problema cu parcarea din fata blocului doar ca un pic diferita...
In orasul nostru primaria inchiriaza locuri de parcare in parcarile de pe domeniul public, in cazul nostru in spatele blocului. Se pare ca, de ceva timp, un oarecare domn a revendicat dreptul de propietate asupra terenului pe care se afla parcarea si a spatiului verde adiacent si l-a si primit, astfel ca terenul pe care se gaseste parcarea a devenit proprietatea lui. Dupa ce a obtinut proprietatea, a vandut catre alte persoane parcele din teren ce cuprind si parcarea din spatele blocului. Cumparatorii au obtinut aviz de construire pe terenul cumparat, teren care cuprinde atat spatiul verde cat si parcarea. Intre timp noi, ca locatari ai blocului, am platit in contiuare inchirierea locurilor de parcare la primarie fara sa stim ca acel teren a devenit propiretate privata desi am intrebat la servicul ce se ocupa cu parcarea din cadrul primariei. Acum, individul cumparator ne-a cerut sa-i evacuam zona si a inceput sa sape fundatia constructiei. Eu am platit locul de parcare catre primarie pana la sfarsitul anului. In acest caz, ce fac? Sunt obligata sa eliberez locul de parcare fiindca asa sustine domnul cu constructia, sau atat timp cat am platit am dreptul sa-l folosesc in contiuare chiar daca terenul a devenit (nu stiu de cand) proprietatea individului? Eu am dovada platii locului de parcare si adeverinta care atesta ca pot parca acolo de la primarie. El trebuie sa-mi dovedeasca cumva ca intr-adevar acel lot este proprietatea lui? Exista reglementari legale care sa rezolve acest conflict?
Multumesc.