Firma care a instalat semineul a facut verificari si a ajuns la concluzia ca hornul este permeabil si functional. Hornarul mi-a facut o "programare" la curatat horn ( insotita de eliberare adeverinta) peste 3 saptamani.
Pe mine ma intereseaza aspectele legale, in principal, fiindca la mine nu merge ca la dumneavoastra cu " acordul" si "intelegerea" vecinilor acestia considerandu-se mult mai destepti decat "niste mucosi" ( asa cum ne-a catalogat vecinul de deasupra). Nu putem avea o discutie normala cu el asa ca trebuie sa cunosc toate aspectele legislatiei care ar putea fi invocate in aceasta situatie si sa stiu la ce expert sa apelez.
GermanAlex a scris:
Am avut si eu la bloc si cu acceptul vecinului de jos l-am desfiintat. Cosul este un gol de sus pana jos in bloc in care intra fiecare horn de apartament. In apartament hornul incepe cam la 1 m si urca pana aproape de tavan unde intra in hornul principal, astfel asigurandu-se separatia. Daca vecinul de mai sus nu foloseste hornul nu are decat sa-i astupe gura. Daca ii intra fum inseamna ca are goluri printre caramizi si trebuie astupare cu mortar. Daca foloseste hornul si tot intra fum se poate ca hornul sa fie partial infundat sau zidul dintre hornul local si cel central sa aiba goluri. Cum hornari nu mai prea sunt va trebui sa il desfundati cu cine reusiti. In primul rand luati o lanterna, va urcati pe bloc si verificati daca nu e obturat de cuiburi de pasari sau alte mizerii aruncate. Va faceti o undita si pescuiti totul.