avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire drept de proprietate. Contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire drept de proprietate. Contract de inchiriere cu aut. publice. Consecinte

Buna ziua,
Am si eu o problema cu parcarea din fata blocului...
In orasul nostru primaria inchiriaza locuri de parcare in parcarile de pe domeniul public, in cazul nostru in spatele blocului. Se pare ca, de ceva timp, un oarecare domn a revendicat dreptul de propietate asupra terenului pe care se afla parcarea si a spatiului verde adiacent si l-a si primit, astfel ca terenul pe care se gaseste parcarea a devenit proprietatea lui. Dupa ce a obtinut proprietatea, a vandut catre alte persoane parcele din teren ce cuprind si parcarea din spatele blocului. Cumparatorii au obtinut aviz de construire pe terenul cumparat, teren care cuprinde atat spatiul verde cat si parcarea. Intre timp noi, ca locatari ai blocului, am platit in contiuare inchirierea locurilor de parcare la primarie fara sa stim ca acel teren a devenit propiretate privata desi am intrebat la servicul ce se ocupa cu parcarea din cadrul primariei. Acum, individul cumparator ne-a cerut sa-i evacuam zona si a inceput sa sape fundatia constructiei. Eu am platit locul de parcare catre primarie pana la sfarsitul anului. In acest caz, ce fac? Sunt obligata sa eliberez locul de parcare fiindca asa sustine domnul cu constructia, sau atat timp cat am platit am dreptul sa-l folosesc in contiuare chiar daca terenul a devenit (nu stiu de cand) proprietatea individului? Eu am dovada platii locului de parcare si adeverinta care atesta ca pot parca acolo de la primarie. El trebuie sa-mi dovedeasca cumva ca intr-adevar acel lot este proprietatea lui? Exista reglementari legale care sa rezolve acest conflict?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: D_aka , utilizator 12:45, 9 Martie 2013
Care este modalitatea prin care respectivul a cerut sa-i evacuati zona,a comunicat verbal,
a emis simple instiintari proprietarilor autoturismelor ?
Teoretic ,dvs fiind in posesia unei autorizatii de concesionare spatiu de parcare emis de autoritatea locala aferent an in curs ,detineti dreptul a utiliza acel spatiu
Realitatea va confrunta cu situatia contradictorie,pe care o puteti clarifica initial la autoritatea locala
In cazul in care respectivul este proprietarul de drept,se impune sa clarificati cu autoritatea locala circumstantele ,temeinicia emiterii autorizatiilor de concesionare spatii de parcare-eventual daca se impune ,sa solicitati predarea acestora si restituirea c/v lor
Ne-a comunicat verbal ca acel teren este al lui si ca vedem noi ce o sa se intample daca nu ne luam masinile de acolo. Dupa care a intrat cu utilajele si a inceput sa sape groapa.
Deci eu nu am ce face decat sa sa-mi cer banii inapoi de la primarie. El avea toate drepturile sa cumpere un teren (privat ce e drept - cel putin din declaratiile verbale ale proprietarului) pe care se afla o parcare publica. Iar primaria si consiliul local nu au gresit cu nimic ca au restituit dreptul de proprietate privat privitor la un teren pe care se afla o parcare publica si ca nu l-au despagubit pe proprietarul initial in alta parte. Nu ma pricep la aceste lucruri si vroiam sa stiu daca exista reglementari legale privitor la faptul ca terenurile parcarilor si drumurilor publice nu pot fi restituite proprietarilor ce solicita acest lucru.
Inca ceva: este vre-o schimbare in modul de abordare a problemei daca in PUZ-ul zonei emis in 2012 se specifica ca in afara de locurile de parcare existente mai trebuie create alte locuri de parcare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
D_aka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare ilegalã pe proprietate privatã Relu2011 Relu2011 Bună seara. Locuiesc în municipiul Iaşi şi am următoarea problemă: deţin un loc de parcare (aflat în curtea blocului unde locuiesc) şi un garaj ... (vezi toată discuția)
Spatii parcare in spatiul comun locatari bloc bianca0706 bianca0706 daca in proiectul aprobat spre neschimbare nu au fost prevazute locuri de parcare in unele spatii comune locatarilor blocului, sau au fost prevazute spatii ... (vezi toată discuția)
Parcare georgeles georgeles Buna ziua, Va rog sa-mi da-ti un sfat cum trebuie sa procedam din punct de vedere legal.Drumul din fata blocului este proprietate privata a tuturor ... (vezi toată discuția)