Buna seara, in cazul instalarii unui semineu intr-un apartament de bloc care are horn din constructia blocului, e nevoie de autorizare la incendiu sau alt tip de inspectie/autorizare ISU?
Multumesc!
Care este destinatia hornului existent prin constructia blocului ?
De la semineu se pot produce scantei ce pot declansa incendii. Posibil sa trebuiasca sa montati opritor de flacara/ scantei pe racordul de la cosul semineului dvs. la hornul blocului.
Este bine sa intrebati la ISU inainte de a face legatura. Nu cred sa fie nevoie de autorizatie ISU care daca este necesara se da pentru tot blocul/ pe toata locatia, nu separat pe apartamente.
In planul arhitectural original al blocului e mentionat "cos fum" si este construit din caramida. Blocul a avut sobe legate la acest cos. Semineul este o incinta din fonta care la evacuarea in horn are deflector si șuber iar in fata geam din sticla rezistenta la temperatura. Intre evacuarea semineului si hornul din caramida al blocului legatura se face printr-un burlan din metal lung de 1m si un pic.
Multumesc mult pentru raspuns.
Am depus azi cerere de eliberare a unui punct de vedere asupra oportunitatii obtinerii avizelor la ISU.
Suberul si deflectorul au rol de reglare a fantei de eliberare gaze/ fum la cos. Eu am scris despre necesitatea de se a monta pe traseul de legatura la horn un opritor de flacari - dispozitiv cu fante si umplutura, in straturi/ pe nivele care are rolul sa blocheze iesirea/ propagarea libera a flacarii in atmosfera.