avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu75

Activitate claudiu75

Multumesc mult de raspuns. Atunci o sa fac si eu minunea de curs.
Multumesc de raspuns. Dar desfasurarea unei activitati de voluntariat la o firma privata care este chiar a sotului? poate afecta plata indemnizatiei?
De ce intreb? pentru ca in cazul acesta voi face si eu cursul de 40 de ore necesar ca sa faci Protectia Municii.
Stiu ca pentru primirea indemnizatiei, persoana in cauza nu trebuie sa lucreze, adica sa aiba si alte venituri. Sotia are un curs de protectia muncii si face actele PSI la firma mea (3 angajati).
In perioada concediului postnatal trebuie sa desemnez alta persoaba sau poate face sotia fara nici un fel de pretentii financiare? (voluntar). Neobtinand venituri nu vad conflictul de interese. Ca si timp efectiv mentionez ca e vorba de 1 ora pe luna.
Situatia se aplica si persoanelor care fac voluntariat la diverse ONG-uri...isi pierd indemnizatia daca, continua sa faca voluntariat in postnatal? adica FARA A PRIMI NICI UN FEl DE BENEFICIU DE NATURA MATERIALA DIN ACTIVITATEA FACUTA. (beneficul este daca vreti la nivel sufletesc). Multumesc.
MUltumesc de ajutor.
Vreau sa stiu daca legea imi permite cumpararea unei masini Mercedes Sprinter SH din 2010 in valoare de 16900 Euro (net, fara TVA) in numerar din Germania.
Masina va fi folosita pentru transportul marfii la clienti deci nu are legatura cu samsarii care revand masini.
Firma este platitoare de TVA si apare in registrul operatorilor intracomunitari cu TVA valid. Firma vanzatoare din Germania este de asemenea valida TVA - un autohouse.
Intrebarea este cum se inregistreaza contabil (pasii) in conditiile in care banii au fost scosi din firma si schimati in EURO in vederea achitarii cash.
Adica, banii din contul firmei au fost scosi si au ajuns in casa iar din casa au fost transformati in EURO iar la venire cu bunul se ataseaza factura.
Contabila mea nu stie pasii si considera ca nu pot achizitiona bunul cash.
Ca sa imi fie mai clar si mie si vecinului am citit Art. 560

Obligaţia de grăniţuire

Proprietarii terenurilor învecinate sunt obligaţi să contribuie la grăniţuire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.

Cand apare mai exact aceasta obligatie? Cand se parceleaza?
Multumesc.
Buna, am cumparat in 2012 o parcela de teren ce se invecineaza cu 2 vecini pe 2 laturi. Avand deja gard pe doua laturi, am construit doar pe celelalte doua. Din vara pana acum am construit casa. Acum, vecinul din spate vine si spune: "eu am platit 2000 euro pe gard pe latura care se invecineaza cu tine si mai e facut si pe proprietatea mea. Hai sa nu zic 1000 de euro (jumatate din costul lui) dar 700 de euro e bine? Atat am pretentia."

Sunt obligat de vreo lege sa devin coproprietar la gardul pe care la facut pentru delimitarea proprietatii lui?

Daca fac gardul din lemn ma costa 100 lei ml. Latura invecinata este de 18 ml deci cu 1800 lei imi pot face gard langa al lui la un pret mai mic.
Am vrut sa ii dau 900 lei (jumatate din cat m-ar costa un gard paralel cu al lui) dar refuza.

Lucrul care m-a deranjat cel mai tare a fost ca dupa atatea luni cand a vazut ca vreau sa ma mut a venit cu pretentiile. Trebuia sa imi spuna de cand voiam sa cumpar acea parcela ca are pretentii la gard si daca nu ne intelegeam cumparam alta ca sunt destule libere.

Ce solutie exista pentru a ramane in relatii ok cu vecinul dar fara sa ma simt jecmanit de bani.
Imi vine sa trantesc niste braduti pe latura cu el si sa zic: asta e gardul meu.