avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters284802

Activitate ContSters284802

Răspuns la discuția Pensie alimentara retroactiva
Adresa zice acelasi lucru ca si sentinta definitiva si irevocabila si anume ca obliga paratul la plata in favoarea minorei a unei pensii de intretinere incepand cu data inregistrarii prezentei cereri pina la majoratul copilului, fara a mai fi nevoie de alte mijloace de obtinere (si stiu ca asa a scris pt ca am vazut-o la dosar cand am facut cerere sa imi vad dosarul din arhiva, gandindu-ma ca poate a fost o greseala de tehnoredactare neprecizand si data cererii de chemare in judecata).
Insa, desi am si o hotarare care imi da negru pe alb dreptul legal la aceasta diferenta de pensie de intretinere, cat si o adresa oficiala a judecatoriei prin care se specifica ca nu am nevoie de alte mijloace prin care pot recupera aceasta suma (ma gandesc ca aici se referea la vreun alt proces) se pare ca sunt nevoita sa ma "inclin" cu neputiinta in fata legii!
Si precizez ca am adus la cunostiinta fostului sot aceasta problema, alegandu-ma cu "elegantul" raspuns:"da-ma in judecata"!
Buna ziua. Am si eu nevoie de niste sfaturi, daca se poate, in urmatoarea problema: in urma unei casnicii de 7 ani a rezultat o minora, acum in varsta de 5 ani. In data de 15 iunie 2012 am depus cerere de divort cerand si obtinand, in decembrie 2012 custodia exclusiva a minorei, precum si plata unei pensii alimentare in suma fixa, desi procentual e 1/4 din salarul fix. Desi in hotararea definitiva si irevocabila, precum si in actul oficial prin care se cere poprirea lunara pe salar a sumei respective, trimisa de instanta catre firma la care lucreaza fostul sot, se specifica clar ca plata pensiei de intretinere se achita incepand cu data cererei de chemare in judecata, adica iunie 2012, firma refuza poprirea sumelor restante (cele 6 luni) pe motiv ca in ianuarie poprirea s-a facut de fapt pt luna iulie 2012, ceea ce e o ineptie, avand in vedere ca pe extras apare "intret minor luna dec".
Am apelat (doar intreband) la un executor judecatoresc, insa mi s-a comunicat ca acea suma e destul de greu de obtinut legal, intrucat se poate micsora pensia lunara, astfel incat sa fie recuperata o parte din suma restanta (ceea ce iarasi din punctul meu de vedere e o ineptie, intrucat mereu vor fi diferente - se recupereaza suma, insa se diminueaza pensia lunara, deci e acelasi lucru!!!) si ca trebuie sa astept (cativa ani!) pina se termina procesul de partaj si abia apoi sa il pot executa pt suma restanta!
Intrebarea mea e: exista vreo alta cale de a obtine si acei bani sau trebuie sa renunt la a obtine dreptul copilului meu.
Mentionez, ca inafara acelei pensii lunare de intretinere, celalalt "parinte" (pt ca indiferent de statutul nostru ca si cuplu, statutul de parinti a minorei nu se pierde niciodata!!) refuza orice comunicare si relatie cu propriul copil.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Partaj - explicatii procedura
Intr-adevar am primit comunicare din partea instantei pt a completa dosarul (pe care le-am completat acum aprox 10 zile) insa nu s-a trimis fostului sot inca nici o citatie, pt a depune si el intampinarea..
Deci din ceea ce mi-ati spus, acesta este intr-adevar cursul noiii proceduri.
Va multumesc pt raspunsuri.
Buna ziua. As dori niste sfaturi, daca se poate, in urmatoarea speta: dupa o casnicie de 7 ani a rezultat un minor pe care, il urma divortului din decembrie 2012, il am in custodie exclusiva si o casa pe care urmeaza sa o impartim in urma procesului de partaj intentat de mine in luna mai 2013. Am apelat la acelasi avocat pe care l-am avut si in procesul de divort, insa lucrurile nu merg asa lin ca in primul proces - si nici nu am inceput!. In sensul ca, dupa ce mi-a solicitat onorariul fix inainte de a depune actele pt dosarul de partaj, sub pretextul ca trebuiesc la dosar toate chitantele de onorariu, pt a putea fi recuperata suma la final de la fostul sot -asta fiind procedura noua in codul civil?!?, lucrurile se lungesc, nefiind la momentul actual (dupa aproape 2 luni!) trimisa nici macar citatia fostului sot prin care i se face cunoscut faptul ca doresc partaj.....Intrebarea mea e urmatoarea: acesta este "cursul" firesc al unui proces de partaj in noul cod de procedura si nu pot "urgenta" in nici un fel sau e doar o amanare intentionata din partea avocatei, poate avand prea multe dosare pe rol? Multumesc anticipat!
Buna seara. As dori, daca se poate, sa ma lamureasca si pe mine cineva de etapele procedurale ale unui partaj, adica in momentul depunerii cererii de chemare in judecata a partii, se atribuie un numar de dosar, vizibil pe portalul judecatoriei orasului respectiv sau se asteapta o intampinare a partii si apoi se atribuie un numar de dosar?
Multumesc anticipat
Buna ziua! Am revenit cu o alta speta:
Dupa cum va spuneam am apelat la varianta de mediere, in care, dupa mai multe sedinte de negocieri am ajuns la un aranjament stipulat printr-un acord scris de mana, semnat de ambele parti + mediatorul, urmand ca a doua zi sa fie resemnat si in fata notarului pt autentificare, insa peste noapte partea invitata la mediere (fostul sot si soacra) s-au razgandit in privinta unui aspect din acord si nu mai vor sa continue. Pot folosi acordul acesta in instanta pt a arata rea-vointa partii?
Multumesc frumos pentru raspunsuri, insa as mai avea o intrebare: in cazul in care lucrurile se rezolva prin acord de mediere, care va fi autentificat la notariat sau in instanta judecatoreasca, insa ulterior una din parti nu mai e de acord sau nu se mai achita de obligatiile asumate prin acel acord (sotul nu mai vrea/poate plati sulta cuvenita) cum pot recupera eu acea sulta? trebuie sa deschid proces de partaj in instanta?
Buna ziua! Am divortat de fostul meu sot in luna decembrie anul trecut , insa nu am facut procedurile de partaj. Avem in comun o casa si un credit pe teren si exista o posibilitate de intelege pe cale amiabila prin mediator. Exista vreo posibilitate sa nu mai fie platita acea taxa de timbru de 3% , sa fie vorba doar de pretentii sau ceva de genul?
@laura1964 va multumesc din suflet pt suportul moral acordat. Apeland la topicul acesta am dorit sa primesc sfaturi pertinente din partea celor care poate au avut situatii similare si/sau pareri avizate vizavi de modalitatea de a solutiona problema, nu judecati preconcepute...insa se pare ca acestea fac parte din "viata". Consider un argument bun acela cu dreptul meu de creanta, pentru a-mi sustine "dreptul" meu si al copilului meu. Sper totusi sa se rezolve totul pe cale amiabila, cale pe care am si deschis-o.
Stimata doamna "m_ella2005", asa cum am mai zis si in alte postari, as dori, daca se poate sfaturi pertinente si pareri avizate vizavi de situatie si modalitatea de a solutiona problema, nu "judecati" preconcepute...nu sunt eu cea care a luat "cea mai buna decizie ca soacra sa-si vanda niste priprietati asupra carora dv nu aveati nicun drept". De ce vedeti asta ca pe o manevra diabolica de a imi insusi bunurile fostei soacre? Va reamintesc ca nu eram singura in aceasta poveste, exista si un sot, respectiv fiul ei si multe alte inconveninte luate in calcul de fosta soacra la mom respectiv. Practic, din punctul meu de vedere, aceasta decizie luata de comun acord de a ne muta impreuna a fost greseala vietii mele, greseala pt care platesc si eu si un copil nevinovat si poate ca lucrurile ar fi fost altfel (fara divort) daca alegeam " varianta era cea mai convenabila pentru dv sotii" de a ne achizitiona un imobil al nostru. Insa am ajuns in situatia asta si eu as vrea sfaturi si pareri avizate in care sa imi cunosc "drepturile" sau limitele in care ma aflu.
Va multumesc oricum pt timpul acordat .