avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate claudela

Activitate claudela

Multumesc frumos!
Buna ziua,
Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, insa intrebarile erau putin diferite, iar raspunsurile se legau de alte aspecte, plus ca erau destul de contradictorii.
Ma intereseaza sa montez o camera video la geamul apartamentului pentru a supraveghea masina in parcare. Locuim la et 2, chiar deasupra intrarii in bloc, iar masina o parcam mereu in acelasi loc (am avut contract de inchiriere, dar acum e reziliat pentru o anumita perioada din cauza unor lucrari pe fonduri europene). As capta imagini de pe cel putin 3 locuri de parcare, o centrala electrica, strada si putin din aleea din fata blocului.
Cum trebuie sa procedez sa fim in regula? Unde trebuie sa o declar?
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Calcul concediu maternitate
Va multumesc pentru raspuns!
Buna seara,
As dori sa stiu daca pentru calculul concediului de maternitate se iau in considerare toate veniturile din ultimele 6 luni. Mai exact, veniturile obtinute in urma unui program normal de 8 ore, cat si veniturile obtinute in urma unui contract pe 2 ore si cum se procedeaza. Multumesc.
Buna seara,
Nu este un control medical la angajare, acesta se va face doar daca sunt declarata admisa, de catre medicul de medicina muncii. Acest control la care am fost eu este echivalentul fiselor medicale pentru incadrari in armata/mai etc, doar ca pentru personal contractual - birouri. Fisa este standard, insa mie mi s-a cerut un exament ginecologic suplimentar (intre controalele lunare) chiar daca am depus tot istoricul la dosar, unde apare ca nu am probleme pt care nu as putea sustine un examen scris. De asemenea, analizele la sange solicitate nu sunt concludente pentru femeia gravida, dat fiind ca rezultatele nu vor fi in parametri datorita situatiei date...
Buna ziua,
Pentru sarcina vizibila sunt alte reguli? As vrea sa candidez pentru un post de referent (birouri) si la controlul medical efectuat de medicul unitatii mi s-au solicitat analize suplimentare fata de ceilalti candidati, spre ex exam ginecologic pt determinarea riscurilor de sarcina. Am tot dosarul in regula, fara tratamente sau alte probleme medicale. Ginecologul spune ca nu prezint riscuri pentru sustinerea examenului, insa pentru locul de munca nu poate determina dansul ce si cum pt ca nu cunoaste felul muncii, chiar daca e munca de birou. In plus, mi s-a dat sa fac niste analize de sange care nu sunt concludente pt femeia insarcinata, datorita valorilor care nu ies in acelasi interval ca pt celelalte persoane....
Multumesc.
Răspuns la discuția pensie militare + pensie civila
Nu stie nimeni? :(
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti dupa cati ani de munca in sistemul privat se poate primi pensie civila in conditiile in care are deja pensie militara? Ex. ..a iesit la pensie cu stagiu total de cotizare in armata, acum are 63 de ani si lucreaza de 11 ani in mediu privat. (eventual sa-mi spuneti si ce lege specifica acest lucru).
Va multumesc.
Domnule Baldur, din cate citesc, se pare ca sunteti angajator....si ca aveti o varsta, aveti deja copii...Dar ce se intampla cu persoanele tinere, care doresc copii si lucreaza la privat? Va spun eu...se chinuie ani de zile sa faca vechime, sa prinda ceva experienta (ca altfel nu te baga nimeni in seama, corect, nu?) si cand raman, cu greu, gravide, sunt inlaturate "legal" din firma, manipulate cu texte " angajatorul nu mai poate conta cine stie ce pe Dvs. Putine sunt doamnele care vin la munca pana spre sfarsitul sarcinii si mai fac si treaba care trebuie sa o faca! Asadar angajatorul ce poate face? S-a legat la cap cu Dvs apoi trebuie sa caute inlocuitor, sa formeze alt om, sa plateasca alti bani samd. " Si nu ma refer la persoanele care lucreaza 2-3 luni in cate un loc si apoi pleaca pe neasteptate, ci ma refer la persoanele seroase care au facut 6 ani de facultate si lucreaza intr-o firma de ceva timp....DA, domnule Baldur, va spun in cunostinta de cauza ca o colega a pierdut o sarcina din cauza atacurilor morale (ceva parca din stilul a ce ati scris dvs) si a celor fizice, nu ca ar fi trebuit scutita fizic de ceva anume, ci pentru ca a fost atacata din toate partile pana a cedat (cu siguranta asteptau demisia ca sa "scape" de asa-zisele cheltuieli).
Ca sa nu mai spun ca mi se pare total misogin raspunsul dvs...si nu sunteti singurul care ganditi asa...La un interviu mi s-a spus ca vor sa angajeze un barbat, ca el nu intra in crestere copil!!? In final, ne-au angajat pe amandoi (pentru ca, evident, sunt bine pregatita) si ghiciti! Era sa intre el in crestere copil pt ca sotia lui nu indeplinea conditiile la momentul respectiv...putin i-a mai trebuit...
Sunt multe de discutat pe tema asta, dar mi-e sila de toti si de toate in tara asta...:( , si mai ales de angajatorii care pun astfel de probleme! E un lucru firesc sa ai un copil, doi, la un moment dat (la tigani si 5-7) si angajatorii/sefii au copii, dar parca atunci cand vine vorba de vreun angajat, nu mai e in regula...pai sa-i facem cand iesim la pensie, zic!

" Dvs sa intelegeti problemele care le creati angajatorului mai ales prin faptul ca il lasati balta la scurt timp dupa angajare dvs." Dar cei care lasa angajatul balta dupa cateva luni?? doar ca nu mai are nevoie de el dupa sarbatori, spre exemplu?? Angajeaza 5 oameni pe perioada determinata cu promisiunea ca le va prelungi contractele sau le va face pe nederminat, iar dupa perioada aglomerata, scapa de ei...iarasi scriu in cunostinta de cauza...Deci???

Asa cum am mai spus, sunt multe de discutat, dar nu mai am timp sa dezvolt...

O zi buna.
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie: In anul 2013 a murit socrul meu, care avea in proprietate o casa si un teren extravilan pentru care nu a achitat impozitul pe mai multi ani. Incepand din 2014 primim documente cu obligatii de plata de la primaria comunei unde avea casa, precum si instiintare de proprire pe suma care se ridica anual de la firma care are terenul in arenda. Precizez ca sunt 3 posibili mostenitori (3 frati), dar aceste instiintari se primesc doar de catre unul dintre ei (cel care a lasat buletinul la firma ce are terenul in arenda, pentru subventie, dar nu a fost ridicata nicio suma de bani pana acum).
De asemenea, precizez ca obligatiile de plata cele mai mari sunt din timpul vietii, de pe urma folosirii unei anumite suprafete de teren (cica cc 58 ari). La un moment dat, aceasta suprafata de teren a fost impartita intre socru si fratele lui, iar el a ramas cu doar jumatate de hectar. Cei de la primarie afirma ca suma cea mai mare este de pe urma utilizarii terenului de 58 ari. Acum, daca s-ar achita sumele restante, ar avea de plata doar cc 54 lei/an.
Problema este ca cei 3 frati nu doresc sa mosteneasca nimic din ce este acolo, nu vor sa faca succesiunea, intrucat trebuiesc achitate datoriile+cheltuielile notariale, ceea ce nu se justifica in pastrarea unei case batranesti si a jumatate de ha de teren extravilan.
Care este demersul legal pe care-l poate face primaria in acest caz?
Ne-au spus la telefon ca vor pune proprire pe salariu. Intrebarea este a cui? Pentru ca, asa cum am mai spus, nu a fost dezbatuta mostenirea.
Va multumesc anticipat.