avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa ma angajez daca sunt insarcinata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa ma angajez daca sunt insarcinata?

Buna ziua!
As dori sa stiu daca sunt insarcinata in 14 sapt (dar nu se vede deloc) daca ma pot angaja?
Am fost astazi sa semnez contractul si mi-a spus ca urmeaza sa ma duc la Medlife pentru medicina muncii.
Stie cineva in ce constau examinarile?
Trebuie sa spun ca sunt insarcinata?daca va trebui sa imi faca radiografie,voi fi nevoita sa spun ca sunt insarcinata..
Va scrie in fisa acest lucru?
Exista posibilitatea ca in urma controlului , sa nu mai fiu acceptata?
Multumesc
Normal nu ar trebui sa aveti nicio problema.
Nimeni nu va poate ingradi dreptul la munca.
Era insa mult mai bine sa spuneti la incheierea/semnarea contractului despre starea dvs.
Da, puteti sa va angajatii. Daca in urma analizelor rezulta ca sunteti insarcinata iar angajatorul vrea sa va dea afara adunci ei comit un abuz si o discriminare, ba mai mult nu vor putea legal sa motiveze desfacerea contractului de munca ce inteleg ca l-ati incheiat
DIn moment ce ati trecut de interviuri ( in fapt ele reprezinta testul de angajare) si v-au angajat sunt obligati sa continue contractul de munca cu dvs. sarcina nu are legatura cu angajarea.

Cu stima
Multumesc pentru raspunsuri..
Ma gandeam sa dau un mail ( ca nu am nici un tel) si sa anunt acolo ca as fi insarcinata,inainte de analize.
Credeti ca e mai bine sa astept sa ajung acolo si cand mi se va cere sa fac radiografia, va trebui sa spun?
Ideea e ca am semnat contractul dar primele 30 de zile sunt de proba ca peste tot deci daca afla, ma gandesc ca ar putea sa ma dea afara?
Ce ma sfatuiti?
Sa anunt inainte de medicina muncii sau sa astept la doctor?
radiografia la angajare e obligatorie pentru extrem de putine posturi de munca. Gravidele oricum sunt scutite de radiografie. Medicul MM si radiologul tebuie in orice caz informati inainte de radiografie. Daca imi dati mai multe detalii, poate va pot ajuta mai mult.
Desi multi angajatori au reticente in a angaja femei insarcinate, corect ar fi sa il anuntati de starea de graviditate. Pentru ca am vazut multe cazuri in care aceste femei insarcinate au fost respinse chiar inainte de a incepe serviciul pentru acest motiv dar evident nicaieri in scris nu au mentionat acesta ca fiind motivul respingerii, ar fi bine totusi sa anuntati dupa angajare ca sa nu patiti si dvs asa. Nu este prea corect ceea ce va spun dar este in favoare dvs.
De obicei la angajare se face control clinic si control oftalmo. Pentru anumite meserii se fac si alte investigatii dar nu cred ca este cazul dvs.

Alte discuții în legătură

Medic medicina muncii Floricica55 Floricica55 Buna ziua! lucrez intr-o unitate de sanatate publica si am incheiat contract de prestari servicii pentru servicii de medicina muncii cu firma privata.As dori ... (vezi toată discuția)
La schimbarea locului de munca trebuie refacute toate analizele pentru fisa de medicina muncii? alina_29 alina_29 Daca dupa 3 luni de la angajare mi s-a incheiat cartea de munca, si doresc sa ma angajez in alta parte in acelasi domeniu, trebuie sa refac toate analizele ... (vezi toată discuția)
Casier - incasator: examene medicina muncii victoradi victoradi Buna seara va rog sa imi spuneti care sunt examenele obligatorii de medicina muncii pentru un casier incasator de zi si unul de noapte (vezi toată discuția)