avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate Naftalina

Activitate Naftalina

Răspuns la discuția Obligativitate casa de marcat
Am procurat casa de marcat. Rolele se trec pe o gestiune sau sunt consumabile?
Am vazut ca mi au dat registru special pentru aparate de marcat electronice fiscale. Ce se trece in el??????
Am incasat o suma dintr-un cont de persoana fizica in numele unei societati, prin virament bancar.
Ulterior mi-a cerut chitanta ca sa -si poata recupera banii de la societate.
Care e monografia contabila?
Ma gandeam 5121=462 Persoana fizica
Apoi 5311=4111 persoana juridical
Dar imi incarc casa cu niste bani pe care nu I-am incasat prin casa.
462=5311 dar pe ce baza???? ca sa-mi scad suma din casa?
Răspuns la discuția Obligativitate casa de marcat
Cu societatile binenteles ca emit facture si chitanta. Dar pot facture si incasa la persoana fizica si sa incasez pe baza de chitanta?
Buna ziua,
Am o mare dilemma, in sensul ca am o societate comerciala de confectii metalice si am o comanda de la o persoana fizica de productie a doua panouri publicitare .
Problema mea este ca nu detin casa de marcat pe societate, intrucat nu lucrez cu persoane fizice ci doar cu societati comerciale.
Pot sa emit factura catre persoana fizica respectiva? Si apoi sa incasez numerar, emitandu-i chitante?
sa se incadreze undeva la exceptii, sau trebuie neaparat sa merg sa iau casa de marcat?
Multumesc!

Am achizitionat pe un srl la sfarsitul anului calendare, agende, pixuri.... pe baza unei facturi fiscale, fara contract.
Dorim sa le dam la diversi colaboratori.
Cum le scad din contabilitate? Pe ce baza?
Buna ziua,
Am un salariat care a fost angajat pe perioada determinata la 01.04.2011. La 31 martie 2012 s-a prelungit contracul tot pe durata determinata pana la 31.03.2013.
Mai pot prelungi pe inca un an contractul sau trebuie sa schimb perioada in nedeterminata?
Multumesc!
Buna ziua,
Intrebarea mea este urmatoarea:
Am achizitionat pe o societate comerciala platitoare de TVA un antivirus din Olanda in valoare de 109 lei la data de 05.03.2013. Factura este facuta in lei. Societatea nu este inscrisa in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Este vreo problema? Am citit ca daca sunt achizitii sub 10000 euro nu e nevoie de inscriere in ROI. Societatea a demarat inscrierea in ROI dar va fi inscrisa de pe 19 martie 2013. Ce implica daca inregistrez factura? Primesc amenda, vine fiscul in control? Pentru ca tb sa declar in 390 in aprilie. Daca nu, sa -i rog sa-mi storneze factura.