avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Activitate ioanagliga

Activitate ioanagliga

Buna ziua. Sotul meu beneficiaza de Stimulent de insertie pentru copil.La serviciu au fost aplicate presiuni asupra lui pentru demisie.As dori sa stiu daca este vreo lege care sa oblige angajatorul sa il primeasca inapoi la serviciu in conditiile in care el este beneficiarul stimulentului de insertie.Si daca nu pentru cat timp ii este sistata primirea stimulentului.
Multumesc anticipat.
Am convingerea ca ma veti ajuta si de acesata data.
In urma cu aproximativ un an jumate-doi, socrul meu a facut un act de donatie pentru un teren catre sora sa, cu conditia nescrisa, ca aceasta la finalizarea actelor plateasca terenul respectiv cu o suma modica de bani (300 mp teren la pretul de 10.000 Ron), pentru a nu fi alte discutii cu restul fratilor. Timpul a trecut iar sora socrului meu nu a platit terenul nici pana azi, ea fiind stabilita in Canada si avand drept de semnatura al frate al socrului meu.Acum socrul meu i-a cerut sa ii revoce partea de teren si sa ii acorde semnatura cum ca i-o cedeaza inapoi, iar ea nu mai vrea.
As dori sa stiu ce se poate face in aceste conditii in temei legal si care sunt pasii de urmat pentru a recupera terenul.
Putem solicita semnatura de recedare a terenului in baza promisiunii nescrise a trimiterii banilor sau nu?Mentionez ca au fost martori prezenti la aceste discutii.
Multumesc anticipat!
Discuție Zile libere
Cate zile libere se acorda in cazul decesului unui cumnat?
As mai dori sa stiu daca zilele libere acordate sunt platite sau nu.
Multumesc anticipat.
Buna ziua
Am si eu o intrebarea referitoare la primirea stimulentului de insertie.
Sotul meu lucreaza si poate beneficia de primirea stimulentului de insertie in valoare de 500 de lei pentru copil, eu urmeaza sa nasc cat mai curand dar din pacate nu indeplinesc conditiile impuse.
Acum intrebarea mea este urmatoarea: Poate sotul meu sa opteze doar pentru primirea stimulentului in valoare de 500 de lei si sa mearga in continuare la serviciu , sau trebuie mai intai sa intre in CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI si apoi sa aplice pentru stimulent?
Noi am vrea ca sotul sa mearga in continuare la serviciu si sa ia si stimulentul respectiv.
As mai dori sa stiu si cand trebuie depus dosarul in cazul sotului?Eu ar trebui sa nasc undeva in jurul datei de 15 iunie.
Va multumesc anticipat.
O zi buna.
Va multumesc mult pentru raspuns.Acum m-am lamurit.
O zi frumoasa
Buna ziua,
As dori sa stiu daca sotul meu poate lua indemnizatie pentru cresterea copilului in condittiile in care are un venit lunar net de 604 ron, in contractul colectiv de munca, ca in mana este alta poveste.Si de asemenea va rog sa imi spuneti daca poate beneficia si de stimulentul de insertie in valoare de 500 de lei lunar pana cand copilul implineste varsta de 2 ani, in conditiile in care se decide sa se intoarca la serviciu inainte ca bebe sa implineasca un an?
Si mai am o intrebare:Exista riscul sa fie concediat in timpul concediului de crestere a copilului sau in luna imediat urmatoare intoarcerii acestuia la serviciu?
Sper ca am fost cat se poate de explicita.
Va multumesc anticipat.
O zi buna!