avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de donatie al unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de donatie al unui teren

Am convingerea ca ma veti ajuta si de acesata data.
In urma cu aproximativ un an jumate-doi, socrul meu a facut un act de donatie pentru un teren catre sora sa, cu conditia nescrisa, ca aceasta la finalizarea actelor plateasca terenul respectiv cu o suma modica de bani (300 mp teren la pretul de 10.000 Ron), pentru a nu fi alte discutii cu restul fratilor. Timpul a trecut iar sora socrului meu nu a platit terenul nici pana azi, ea fiind stabilita in Canada si avand drept de semnatura al frate al socrului meu.Acum socrul meu i-a cerut sa ii revoce partea de teren si sa ii acorde semnatura cum ca i-o cedeaza inapoi, iar ea nu mai vrea.
As dori sa stiu ce se poate face in aceste conditii in temei legal si care sunt pasii de urmat pentru a recupera terenul.
Putem solicita semnatura de recedare a terenului in baza promisiunii nescrise a trimiterii banilor sau nu?Mentionez ca au fost martori prezenti la aceste discutii.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 14:40, 18 Iunie 2014
pai ori este donatie ori este vanzare? La donatie donatarul nu are obligatia de a plati vreo suma de bani, deci daca a fost incheiat un contract de donatie cu toate formele legale sora socrului nu are nici un motiv sa plateasca ceva si nici nu i se poate cere acest lucru
Conditiile nescrise sunt vorbe in vant.
nici nu poate revoca donatia, nici pretinde bani.
Conditiile in care se poate revoca o donatie sunt strict limitate de legiuitor. Nu cred ca socrul se incadreaza in vreuna din situatii, cel putin din ce ne-ati spus d-voastra.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia incadrata ca uzucapiune rlacri rlacri Buna ziua, Socrul meu, impreuna cu sora lui, este coproprietar al unei case. Proprietar al terenului a fost sora lui, pana cand mama lor a sfatuit-o pe fiica ... (vezi toată discuția)
Pot cere anularea donatiei? vidoqc vidoqc Parintii mei mi-au donat in 2007 un apartament compus din 2 camere, bucatarie, baie, beci (2 incaperi fara pardoseala) si 1/3 din partile de uz comun ale unui ... (vezi toată discuția)
Este posibila anularea unui contract de donatie? PRAlyna PRAlyna Buna ziua, Socrii mei i-au donat fiicei lor, adica cumnatei mele in octombrie 2015, casa si terenul unde locuiesc (obtinute prin contract de ... (vezi toată discuția)