avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Activitate 1967fido

Activitate 1967fido

Răspuns la discuția Asigurare si ITP false
Bun, asta înseamnă că în prezent te afli în faza premergătoare începerii urmăririi penale, fapt pentru care, trebuie ca orice declaraţie o vei da de acum încolo să o dai doar în prezenţa unui apărător ales, adică-te-lea, unul pe care să-l fi angajat tu, nu unul pus la dispoziţie din oficiu, pentru că te va reprezenta - "din oficiu", adică înţelegi tu ce fel de asistenţă juridică vei avea .
În rest, vei afla ceea ce ai de făcut în această fază a anchetei de la avocatul tău .
O seară maximă .
Răspuns la discuția Asigurare si ITP false
Păi depinde în primul şi în primul rând de care va fi părerea procurorului şi care va fi propunerea lucrătorului de cercetare penală de la BPR, dacă infracţiunea a fost constataă în Bucureşti sau a lucrătorului de cercetare penală de la Serviciul Poliţiei Rutiere de la judeţul unde a fost constatată fapta .
În cursul administrării probelor organul de urmărire penală are obligaţia de a administra probe atât în defavoarea cât şi în favoarea învinuitului sau inculpatului .
Din postare nu reiese dacă va fost adusă la cunoştinţă învinuirea, dacă va fost prezentat mateialul de urmărire penală şi dacă a-ţi intrat în posesia unui exemplar al rechizitorului .
Dacă nu s-a petrecut nici una dintre activităţile menţionate anterior, părerea mea este că lucrătorul de cercetare penală a înaintat lucrarea la parchet împreună cu un referat prin care s-a propus soluţia de a nu se începe urmărirea penală, în baza faptului că există o situaţie prin care împiedică începerea urmăirii penale, adică eroarea de fapt, fiind admisă apărarea dumneavoastră în care a-ţi invocat că nu a-ţi ştiut că sunt false actele pe care le-aţi primit de la vânzător .
În situaţia în care v-i sa început urmărirea penală şi s-a efectuat prezentarea mateialului de urmărire penală şi aţi primit un exemplar al rechizitoriului, pe româneşte a-ţi cam pus-o, adică ve-ţi fi trmis în judecată, unde riscaţi de la o amendă penală, o condamnare cu suspendare şi până chiar la o condamnare cu executare a unei pedepse privative de libertate .
În aceată situaţie, aveţi nevoie de serviciile unui avocat specializat în astfel de cauze şi în special, avocaţi care anterior au fost, poliţişti, procurori sau judecători, care în opinia mea sunt cei mai în măsură să vă reprezinte interesele, funcţie şi de ceea ce este la dosar ca probatoriu .
Sper că opinia expusă de mine vă va ajuta în luarea unei decizii optime .
O seară maximă şi toate cele bune .
Nu la parchet că-i procedura greoaie, mergi la direcţia generală anti-corupţie a MAI, care în Bucureşti are sediul pe B-dul Nicolae Grigorescu, sector 3, în spatele blocului din imediata apropiere lateral pe partea stângă a a intrării în Colegiul Anghel Salygni,
Acolo procedura este mai rapidă şi dacă ceea ce spui este adevărat, cu siguranţă că-l vor scoate de "domnul" profesor din circuit .
Amice, vei sta cu sabia lui Damocles deasupra capului până la împlinirea termenului de prescripţie a răspunderii penale fără termenul de prescripţie specială atâta timp cât gagicuţa nu te reclamă, că dacă te reclamă a dat-o în bară .
Data viitoare, cere-le cartea de identitate înainte de a avea o relaţie cu ele că de la atâţia hormoni şi E-uri, ajung ca să arate de peste 20 de ani încă de pe la clasele a VIII - a .
Răspuns la discuția Mama ma maltrateaza
[editat- pt violenta nu exista justificari]
Ca părinte a doi copii, din care unul mai mare cu 5 ani decât tine, iar celălalt mai mic de cât tine cu 5 ani, sfatul meu este să-ţi reevaluezi comportamentul faţă de ambii tăi părinţi şi să încerci să-i iubeşti la fel pe amândoi, şi nu în ultimul rând, să începi să te achiţi cu responsabilitate de obigaţiile pe care le ai faţă de tine însuţi, căci a fi rebel nu te duce întodeauna pe un drum care să-ţi facă viaţa uşoară, ci din contră .
Viaţa responsabilă înseamnă în primul rând asumarea tuturor obligaţiilor şi nu în ultimul rând a responsabilităţilor, aşa că încearcă să fi puţin mai responsabil faţă de viaţa ta .
Sper să primeşti sfatul meu şi să nu-l cataloghezi ca fiind morală din partea unui necunoscut care nu are cu nimic în comun cu problemele tale, căci ai putea să greşeşti, diferende între generaţii există decând există omul pe pământ şi vor exista tot atâta timp cât vom face umbră acestuia .
Toate cele bune .
Răspuns la discuția Program de lucru
Stimate domn, în codul muncii există unele prevederi cu referire la formarea şi pregătirea angajaţilor, dar sunt cu caracter general şi pot fi interpretate în multiple feluri, adică mai pe româneşte, după cum vrea muşchii angajatorului (angajatul cu funcţie de conducere din cadrul organizaţiei) .
Totul este ok din punctul acesta de vedere, ar mai exista prevederi cu privire la program de lucru diferenţiat (adică la cererea angajatului), există şi posibilitatea ca angajatorul să aibă o astfel de propunere dar îi este necesar acordul angajatului căci relaţiile de muncă se bazează pe principii consensuale, nu pe raporturi de forţă ca cele la care am făcut referire în postarea mea anterioară şi la care dumneavoastră aţi avut amabilitatea să-mi răspundeţi şi pentru care vă mulţumesc .
De asemenea, din punctul meu de vedere ar mai exista şi opţiunea de a mă adresa în scris şi autorităţilor, itm, parchet, instanţă de judecată întrucât se încalcă dreptul la formare şi pregătire profesională şi de aceea am postat întrebarea la care mi-aţi răspuns, întrucât speram să obţin un răspuns mai din punct de vederea al activităţii de resurse umane .
Resursa umană este cea mai de preţ resursă a unei organizaţii şi asta presupune o gestionare a unor astfel de probleme în aşa fel încât angajatul să fie planificat în serviciu pentru ca el să fie cu mintea la munca pe care o are de îndeplinit, nu la problemele sale personale .
Referitor la aprecierea dumneavostră cu privire la încălcarea drepturilor unui alt angajat prin planificarea acestuia în serviciu numai la schimbul II, precizez că în cadrul organizaţiei există angajaţi care doresc să lucreze numai la schimbul II şi totuşi sunt planificaţi şi la schimbul I, din acest fapt rezultând că şeful (angajatul cu funţie de conducere) îşi etalează muşchii pentru a arăta ce puternic este şi că el face şi desface .
Încă odată vă mulţumesc pentru răspuns, speram să fie axat pe gestionarea de resursă umană nu strict pe legislaţia muncii căci ea este limitată întrucât presupune ca relaţiile de muncă să stea pe relaţia de consensualitatea dintre cele doauă părţi nu pe poziţii de forţă şi de impunere .
O zi plăcută în continuare .
Un angajat într-o societate comercială cu program de lucru săptămămal de luni până duminică, în două schimburi principale şi altele intermediare între schimbul 1 şi 2, optează să-şi completeze studiile după terminarea studiilor medii, prin urmarea cursurilor unei şcoli post-liceeale, ce este acreditată de către Ministerul Învăţământului .
În vederea participării la orele de curs ce sunt de regulă după amiaza, după orele 16.00, angajatul ar avea nevoie să fie planificat de către angajator la programul de lucru numai la schimbul 1 în intervalul orar 06.45 - 15.15, program de lucru aflat în organigrama de lucru a societăţii .
Din motive subiective ce ţin de comportamentul unui şef care refuză să facă o astfel de planificare angajatul este pus în situaţia de a nu putea să fi prezent la cursuri .
Dat fiind cele xpuse mai sus, vă adresez rugămintea să-mi indicaţi o cale de urmat în vederea obţinerii dreptului de a continua studiile şi care ar fi modalitatea legală prin care angajatorul (acel şef care refuză să efectueze planificare în serviciu doar la programul menţionat) să fie obligat să efectueze planificarea solicitată de către angajat .
Vă mulţumesc anticipat .