avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate ari3l

Activitate ari3l

Va multumesc pentru amabilitate si promtitudine.
Buna ziua,

Detin o casa nationalizata. Initial a fost o singura casa, dar care ulterior care este impartita intre 3 familii (eu inclusiv).
Fiecare familie detine act de proprietate pe o anumita portiune din terenul de sub casa. Deci practic, fiecare familie isi are propria casa.

Subiectul discutiei il face curtea din dreptul caselor fiecaruia, curte aflata in indiviziune, si tot odata in posesia primariei/statului.

Intrebarea mea este: Pot cumpara de la stat portiunea de curte din dreptul casei mele?

Va multumesc,

Buna ziua,

Doar ce mi-am infiintat un PFA avand codul CAEN -4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau al internetului

De ce am facut acest PFA?
Ei bine, in vederea comercializarii unei monede virtuale: [ link extern ] .
Eu voi vinde aceasta moneda locuitorilor din Romania.

Ce sisteme de plata vor fi folosite?
Acestea sunt: Paypal/Webmoney/Direct bank Transfer si posibil MobilePay

Intrebarea mea principala este:
1.Cum trebuie sa fac contabilitatea, avand in vedere sistemele de plata mentionate mai sus si faptul ca nu voi interactiona niciodata cu clientii mei?

2. Ar fi trebuit sa mentionez si codul CAEN: 6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe, in activitatea PFA-ului, din moment ce oamenii isi vor folosi datele REALE cand imi voi trimite bani?

Va multumesc in avans!
Buna ziua,

Sunt PFA. Am fost contactat spre a ajuta la achizitionarea de VPN-uri pentru cetatenii din Iran. Acestia nu au access la sistemele de merchandise online (Paypal si Webmoney). Asadar eu ar urma sa devin partener unui astfel de site, care comercializeaza VPN-uri si pentru cetateni iranieni, urmand sa imi insusesc un anumit procent din castiguri.

Concret, ar urma sa pun la dispozitie conturile mele de Paypal si Western Union spre a fi trimisi bani in acestea, urmand ca eu sa trimit cea mai mare parte din ei proprietarului site-ului via Western Union, care locuieste de asemenea in Iran.

Acum, avand in vedere relatiile dintre Iran si Statele Unite, ultima interzicand relativ recent accesul locuitorilor Iranului la aceste servicii de plata online, precum Paypal si WebMoney, m-am gandit sa cer niste consultanta inainte de toate

Intrebarea mea este urmatoarea:

1. Pot fi tras la raspundere pentru activitatiile, poate ilegale, pe care niste potentiali cumparatori le-ar desfasura pe aceste VPN-uri, chiar daca am un contract care ma absolva de orice responsabilitate?

2. De ce as avea nevoie ca sa intocmesc un asemenea contract?

Sper sa ma puteti ajuta.
Va multumesc!