Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urm. problema, daca soc. este nou infiintata si deschide sucursala in alta tara membra UE pt. vanzarea la distanta de bunuri (catre pers. fizice - de regula/juridice), care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze, sa fie platitoare de tva sau nu, factureaza cu tva sau altele sunt datele problemei in cazul sucursalei, se mai tine cont de plafonul tarii respective? firma mama cum trebuie sa factureze? clientului final sau se adreseaza sucursalei, unde sa plateste tva-ul daca este platitoare de tva, in Romania sau in tara respectiva, din cate stiu sucursala depinde de firma mama fiind un dezmembramant, sau cum este mai bine sa fie declarata ca filiala sau sucursala?ce declaratii se depun organelor fiscale? Sunt ceva date lipsa in cunostintele mele si va rog f. mult sa ma ajutati, atat cat puteti pt. a putea demara aceasta actiune cat mai corect!
Astept raspnsul dvs.
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urm. problema, referitor discutiei alaturate, daca soc. este nou infiintata si deschide sucursala in tara respectiva pt. vanzarea la distanta de bunuri (catre pers. fizice de regula/juridice), care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze, sa fie platitoare de tva sau nu, factureaza cu tva sau altele sunt datele problemei in cazul sucursalei, se mai tine cont de plafonul precizat anterior? firma mama cum trebuie sa factureze? clientului final sau se adreseaza sucursalei, unde sa plateste tva-ul daca este platitoare de tva, in Romania sau in tara respectiva, din cate stiu sucursala depinde de firma mama fiind un dezmembramant, sau cum este mai bine sa fie declarata ca filiala sau sucursala?ce declaratii se depun organelor fiscale? Sunt ceva date lipsa in cunostintele mele si va rog f. mult sa ma ajutati, atat cat puteti pt. a putea demara aceasta actiune cat mai corect!
Astept raspnsul dvs.
Buna ziua, pentru o microintreprindere este necesar sa depun bilantul si la 30.06.2013? sau se depunde decat la decembrie 2013? Ce lege stabileste acest lucru?
Multumesc frumos!
Buna ziua, avem o firma de tamplarie pvc care in anul 2011 a avut actiivitate iar in anul 2012 nu am mai inregistrat nimic din lipsa comenzilor, intrebarea mea este: trebuie cumva sa depun vreo declaratie de inactivitate/suspendare a activ. pt anul in care firma nu a avut activitate ec. sau nu trebuie facut nimik, mentionez ca au fost transmise toate declaratiile chiar si cea cu profitul pe ian 2013 intrucat am trecut obligatoriu la mictrointreprindere cat si decl. 010 de schimbare a vectorului fiscal "mictrointreprindere". Este in regula daca intr-un an nu am activitate si depun toate actele pe 0 sau sunt obligata sa o suspend sau altceva?
Va multumesc foarte mult!
Buna ziua, eu sunt salariata la o firma cu CIM pe perioada nedeterminata, functia de Operator PC, si as dori sa tin contabilitatea la cateva firme mici (sub) 35000E, intrebarea mea este ce trebuie sa fac astfel incat d.p.d.v legal sa fiu in regula cu actele tinand cont de faptul ca sunt deja angajata iar conventia aceea civila pica (asta inteleg eu, o vad ca fiind un CIM care se inregistreaza la ITM, daca nu am inteles bine va rog foarte mult sa ma corectati), st absolventa de studii superioare contabile insa nu inca si membru Ceccar! Va multumec anticipat!