avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Activitate mar32

Activitate mar32

In contract scrie.." plata se va face in lei, la cursul BNR valabil la data emiterii facturii fiscale.
S-a incheiat un ctr in anul 2016 in valoare de 120.768 euro
s au intocmit 2 facturi de avans in lei la cursul din ziua facurii
1. 32.284.40 euro (tva 20%)-2016
2. 81.268 euro( tva 19) 2017
Ssituatia finala de echipamente s a factura in feb 2018
adica 120768 euro* cursul din ziua facturii
minus facturile de avans (din data respectiva anul 2016 si anul 2017)
rest la situatie 7215.60 euro

Mi s-a comunicat ca nu este corecta factura finala!!!!!

Adica situatia finala trebuie cam asa:
7215.60 euro la cursul din feb 2018
81268 euro la cursul din data facturii de avans
32284.40 euro la cursul din data facturii de avans

ce ziceti????

Va multumesc

Răspuns la discuția FOND REDRESARE-LEGAL
suma nu am gresit-o,fostul administrator nu a achitat facturile de la RAdet si Apa Nova din anul 2010,dar el a calculat listele si a incasat banii.este 140.000 lei noi 1 miliar 400 mii lei vechi
iar cu fondul de redresare s-a scris Adunarea generala asoc de locatari Bloc nr....
unde ma repet au semnat presedintele de bloc,membrii comisiei in nr de 2,si ceilalti proprietari de apartamente cred ca in jur de 7
noi avand un bloc cu un nr de 40 apartamente

cand punem anunt cu sedinta,nu vin toti proprietarii de apartamente,sa auda ce se discuta dar pe urma se ridica cu pretentii ca ei nu au stiut.........si de ce trebuie sa plateasca acest fond de redresare in valoare de 100 lei......dificit sa lucrezi cu oamenii..

Buna ziua,
Sunt ales presedinte nou al unui bloc din Bucuresti, fostul administator a adus un prejudiciu blocului in valoare de 140.000 lei,si prin sedinta adunarii generale am votat (eu ca presedinte si 2 membrii-comisia de cenzori) plus altii locatari care au asistat la sedinta un fond de redresare lunar in valoare de 100 lei pana la rezolvarea in instanta cu fostul administrator.
acum vine intrebarea mare: Cand vin locatarii sa platesca intretinerea nu le incasam banii de intretinere fara fondul de redresare( asa am discutat cu firma cu care am incheiat contract pentru administrarea blocului) este legal????
nu mi se pare normal ca 70% din locatari sa platesca iar ceilalti nu si sa beneficieze de utilitati.
pentru ca daca nu facem reesalonare la utilitati cu acest fond de redresare in curand se va opri utalitatile(apa calda,rece,gazele)
Răspuns la discuția PROCES CIVIL SI PENAL
cat ar dura un proces penal? dar un proces civil?
Suntem o asoc de locatari care am descoperit ca fostul administator a furat banii,din calculul nostru reiese suma de 140.000 lei.
Am semnat ctr cu o firma pentru calculul listelor de intretinere,in aceeasi luna am facut proces verbal de predare a gestiunii unde fostul adm nu a dorit sa predea gestiunea.
Am mers mai departe si am facut plangere penala la politie,intrucat nu ne-a predat gestiunea si la un calcul matematic simplu am vazut restantele pe facturile de furnizori, si restantele la bloc.
Putem sa-l dam in judecata civil,daca noua nu ne-a predat gestiunea si nu stim cat este minusul real?
eu cred ca trebuie sa mergem penal, si atunci cand se ia o hotarare putem sa-l dam in judecata civil.

va rog sa ma ajuta-ti

cu stima

am inteles toate aceste aspecte,problema este ca NU SUNTEM ASOCIATIE DE PROPRIETARI CI LOCATARI
Acest administrator a adus un minus la radet de 120.000 lei, si NU VREA SA PREDEA ACTELE SI STAMPILA
Efectiv suntem legati de maini si picioare,pentru ca radetul si apa nova nu vor sa faca reesalonare sa platim restantele intrucat ne trebuie stampila.
nu stiu ce sa facem legal,si cum putem recupera de la acest om actele in primul rand, pe urma banii .............care nu este deloc mica

UN AVOCAT PE ACEASTA TEMA???????