avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PROCES CIVIL SI PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PROCES CIVIL SI PENAL

Suntem o asoc de locatari care am descoperit ca fostul administator a furat banii,din calculul nostru reiese suma de 140.000 lei.
Am semnat ctr cu o firma pentru calculul listelor de intretinere,in aceeasi luna am facut proces verbal de predare a gestiunii unde fostul adm nu a dorit sa predea gestiunea.
Am mers mai departe si am facut plangere penala la politie,intrucat nu ne-a predat gestiunea si la un calcul matematic simplu am vazut restantele pe facturile de furnizori, si restantele la bloc.
Putem sa-l dam in judecata civil,daca noua nu ne-a predat gestiunea si nu stim cat este minusul real?
eu cred ca trebuie sa mergem penal, si atunci cand se ia o hotarare putem sa-l dam in judecata civil.

va rog sa ma ajuta-ti

cu stima

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:50, 2 Mai 2013
Dacă aţi depus plângere penală vă puteţi constitui parte civilă în procesul penal.Acţiunea civilă se va judeca tot în cadrul procesului penal.
Ar trebui deschis proces penal.
Se poate deschide si proces civil in paralel daca va grabiti dar va trebui sa timbrati la valoare si mai sunt costuri.
cat ar dura un proces penal? dar un proces civil?
Ambele pot dura destul de mult.
Probabil undeva pe la 2 ani sau chiar mai mult daca persoana intelege sa se si apere cu avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare Fireball Fireball Buna seara, Cum ar trebui actionat in instanta un fost administrator al unei asociatii de proprietari?:penal sau in instanta civila pt. o suma considerabila ... (vezi toată discuția)
Lipsuri in gestiune, ce se poate face? alyana alyana Buna ziua. Recent am indepartat cu forta (AG extraordinara) conducerea asociatiei. Fostul admin refuza sa predea o parte din documentele de evidenta, iar ... (vezi toată discuția)
Imputare inventar burgundy burgundy Buna Ziua La firma cu care am colaborat pe baza unui contract de prestarii servici s-a facut un inventar, deoarece urma sa imi schimb locul de munca. ... (vezi toată discuția)