Se pare ca am gasit o portita sa imi repar masina. Un prieten de familie detine un service autorizat, acesta mi-a spus sa ii aduc masina pe care o va face pe banii lui urmand ca acesta sa ii dea in judecata pentru a-si recupera prejudiciul. In schimb acesta mi-a cerut o copie a dosarului intocmit de firma de asigurari cat si o copie dupa decizia luata de acestia de a nu ma despagubi din care sa reiasa motivul. Zis si facut, am fost la centrul de daune unde am inaintat o cerere catre director pentru a imi elibera copiile de care va spuneam mai sus. Domnita de la receptie mi-a spus ca acestea nu se pot cere decat atunci cand se intenteaza proces.
1. Ce mi-a spus acea domnita este corect? Sau.....
2. In cazul in care se adevereste ce spune acea domnita am posibilitatea de a obtine copiile necesare printr-o cerere inaintata de un avocat?
Va multumesc si astept cu interes raspunsurile dumneavoastra.
Acum am citit din nou cu atentie ce mi-a scris laszlo21: Servisul auto nu are dreptul de a lua o decizie !
"Cereti acest lucru societatii de asigurare in scris, formulat in doua exemplare, stampilat si cu numar de inregistrare, unul ramine la dumneavoastra ca dovada!
In cazul in care raspunsul este negativ, depuneti o plingere la CSA si o contestatie la societatea de asigurare respectiva formulat in doua exemplare, stampilat si cu numar de inregistrare, unul ramine la dumneavoastra ca dovada (cereti raspuns in scris) ."
Totusi ramane intrebarea: Am posibilitatea de a obtine copiile necesare printr-o cerere inaintata de avocat?
Ma gandeam ca ar fi mult mai usor pt mine, fara sa o mai aduc si pe ea. Ma gandeam ca simpla ei declaratie la un notar public ar fi de ajuns fara a mai fi nevoie si de prezenta dansei.
Multumesc Lazlo21. In schimb as mai vrea un raspuns la intrebarea asta:
2. Pot sa merg la notar cu doamna pt o declaratie pe proprie raspundere cu poze atasate ale autoturismelor, locul accidentului etc.? Imi poate folosi in instanta?
Buna ziua. Cu scuzele de rigoare sunt sigur ca acest subiect probabil a mai fost dezbatut dar pt a nu interpreta gresit am preferat sa deschid un nou subiect. Acum 2 saptamani am avut ghinionul sa fiu lovit in spate de o doamna in timp ce incetinisem pt a trece denivelarea pt. viteza. Toate "bune si frumoase" pana aici, la o saptamana de la accident am avut programare la centrul de daune astra pt o constatare. Acolo doamna si-a recunoscut vina a si semnat..... in schimb de aici intervine adevarata problema. Dupa intocmirea dosarului am dus masina intr-un service pt reparatii, dar acum 3 zile am primit vestea ca dosarul a fost inchis iar cei de la asigurari nu vor sa imi plateasca dauna pe motivul ca "avariile suferite de autoturismul dumneavoastra sunt mult mai mari decat cele suferite de autoturismul doamnei". Aceasta afirmatie mi-a fost comunicat de cei de la service. Intrebarile mele la dumneavoastra si sper sa ma puteti ajuta sunt urmatoarele:
1. Singura procedura ramasa pt a imi repara masina este aceea de ai ii da in judecata?
2. Pot sa merg la notar cu doamna pt o declaratie pe proprie raspundere cu poze atasate ale autoturismelor, locul accidentului etc.? Imi poate folosi in instanta?
3. In cazul in care se ajunge in instanta, devizul facut de un service autorizat RAR poate fi luat in considerare ca si suma necesara reparatiei?
4. Eu in aceasta perioada cat am stat fara masina a trebuit sa folosesc taxi, transportul in comun etc. Pot cu bonurile pe care le detin sa cer daune si ca asiguratorul mai sus mentionat sa fie obligat sa imi plateasca costurile?
Va multumesc pt ajutor si sper sa gasesc o rezolvare pt ca nu as vrea sa imi repar masina din buzunarul meu atata vreme cat eu nu am fost vinovat. O zi cat mai placuta.
Va multumesc pentru promptitudine. Mie asa mi-a fost comunicat, din pricina acelei contestatii CCM-ul a fost blocat la ITM in vederea rezolvarii. Din pacate nu am mai multe detalii.
Am si eu nevoie de 2 raspunsuri cat se poate de urgent daca se poate domnilor. Din pacate din cauza unei contestatii a unui lider de sindicat, CCM-ul a fost blocat in ITM. Problema e ca in acel CCM eu ca si angajat aveam anumite avantaje(transport, prime sarbatori legale, ajutor nastere copil, etc.) iar in momentul de fata sotia mea a nascut. Am si eu mai exact 2 intrebari: Care este termenul legal in care eu trebuie sa depun copia dupa certificatul de nastere al copilului la companie? si Pot beneficia de ajutorul pentru nastere stipulat in CCM chiar daca acesta este blocat in ITM? Va multumesc si o zi cat mai placuta.
Buna seara. Va deranjez cu o intrebare. Eu si cu sotia mea am ales sa depunem dosarul la primaria orasului de care apartinem cu scopul de a obtine o locuinta sociala. Problema sta in felul urmator. Atat eu cat si ea trebuie sa dam o declaratie pe propria raspundere ca nu detiem locuinta si nu am instrainat dupa 1 ianuarie 1990. Sotia mea are un contract de vanzare-cumparare cu matusa ei pt un apartament cu 2 camere cu clauza viagera. Sotia mea poate da aceasta declaratie? Astept raspunsurile dumneavoastra. Va multumesc.