La constructie. 202 mp cumparati de chiriasi, 315 mp in actele mele si in Cartea Funciara reconstituita dupa aceste acte. Mi s-a dat o explicatie uluitoare prin care statul despagubeste suprafata utila si nu construita. Poate fi adevarat asa ceva? Totusi, intre 202 mp contracte cumparare chiriasi si 315 la preluare in 1948 de catre statul roman e o diferenta cam mare.
Buna ziua, persoana indreptatita sa primeasca despagubiri la Legea 112 pentru imobil preluat de stat cum primeste despagubirile: la suprafata pe care o are acesta in acte la data preluarii imobilului in 1948 sau la suprafata "gasita" astazi in teren? Chiriasii care au cumparat au pe contract o suprafata mai mica decat am eu pe acte, ocupa toata casa, dar Primaria sustine ca atata e tot si imi calculeaza despagubiri la o suprafata evident mult mai mica. De ce actele mele nu sunt luate in considerare? Am avut si proces pe tema asta, expertii au dat "din ochi" o suprafata convenabila noilor proprietari, Tribunalul a dat decizie si Primaria nu imi recunoaste actele. Ce sa fac?
HG privin despagubirea cetatenilor care si-au transferat banii de la CEC la BRD pentru autoturisme DACIA 1300
stie cineva cand apara sau daca a aparut in Monitorul Oficial aceasta lege? stiu ca s-a votat marti 13.05.2014 si pagubitii ar avea 30 de zile pentru depunerea cererilor dupa publicare in MO. daca are cineva noutati, as dori un raspuns.
multumesc!
din moment ce proprietarul a spus ca nu il intereseaza decat sa primeasca banii pe chirie inseamna ca nu e acord de comodat (inchiriere cu titlu gratuit). omul incaseaza bani pe chire si ar trebui sa-i declare la fisc
dara are contract de comodat si incaseaza chirie e bun de plata amenda pentru evaziune. nu cred ca-i convine si poate, daca se vede strans cu usa, mai intervine pe langa chiriasi sau chiar ii schimba. amenda e foarte mare!
Buna ziua, pentru un apartament in chirie ar trebui sa existe depusa la administratorul blocului o copie dupa contractul de inchiriere. Daca proprietarul nu a depus, inseamna ca stau fara forme legale, proprietarul nu plateste impozit pe chirie si de asta stie si administratorul deoarece este obligat sa il ceara de la proprietar. Puteti face o sesizare la Finante daca nu vi se arata copia contractului de inchiriere inregistrat la Administratia Financiara. Politia nu cere acest document (din cate stiu eu), ramane sa-l cereti de la administrator sau sa mergeti pe aceasta cale pentru a-l "scutura" putin pe proprietar. O notificare in acest sens la care adaugati toate celelalte sesizari si plangeri ar trebui sa-l aduca in ipostaza de a-si revizui atitudinea.
Buna ziua, doresc sa cumpar un autoturism fabricat in Romania, acum 10 ani, un Cielo, de la o persoana care il are in proprietate prin act de donatie de la tatal sau. Va trebui sa platesc acea taxa uriasa de prima inmatriculare atunci cand il voi inmatricula pe numele meu? Ce acte se fac in caz de vanzare autoturism si cam cat costa toata procedura? Va multumesc.