Buna ziua, persoana indreptatita sa primeasca despagubiri la Legea 112 pentru imobil preluat de stat cum primeste despagubirile: la suprafata pe care o are acesta in acte la data preluarii imobilului in 1948 sau la suprafata "gasita" astazi in teren? Chiriasii care au cumparat au pe contract o suprafata mai mica decat am eu pe acte, ocupa toata casa, dar Primaria sustine ca atata e tot si imi calculeaza despagubiri la o suprafata evident mult mai mica. De ce actele mele nu sunt luate in considerare? Am avut si proces pe tema asta, expertii au dat "din ochi" o suprafata convenabila noilor proprietari, Tribunalul a dat decizie si Primaria nu imi recunoaste actele. Ce sa fac?
La constructie. 202 mp cumparati de chiriasi, 315 mp in actele mele si in Cartea Funciara reconstituita dupa aceste acte. Mi s-a dat o explicatie uluitoare prin care statul despagubeste suprafata utila si nu construita. Poate fi adevarat asa ceva? Totusi, intre 202 mp contracte cumparare chiriasi si 315 la preluare in 1948 de catre statul roman e o diferenta cam mare.
Legea 58/1974
chiritanicolae
Tatal meu a cumparat in 1975 o casa cu teren ,in bucuresti, pe atunci in sect.7...terenul a trecut la vremea respectiva in proprietatea statului conform legii ... (vezi toată discuția)