avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cumparare autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cumparare autoturism

Buna ziua, doresc sa cumpar un autoturism fabricat in Romania, acum 10 ani, un Cielo, de la o persoana care il are in proprietate prin act de donatie de la tatal sau. Va trebui sa platesc acea taxa uriasa de prima inmatriculare atunci cand il voi inmatricula pe numele meu? Ce acte se fac in caz de vanzare autoturism si cam cat costa toata procedura? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARIUS DRAGU , Avocat 17:34, 20 Aprilie 2013
Buna ziua,

Va trebuie un contract de vanzare cumparare care sa cuprinda clauze care sa va protejeze de orice viciu. Sa verificati sa nu aiba vreun proces cu CNADR- neplata rovignetei.
Si sa efectuati pasii necesari:
starea tehnica a masini
radierea de catre vechiul propietar
directia de taxe si impozite- inscrierea masini-plata taxelor
inmatriculare masini la politie.
verificarea la anaf -taxe de prima inmatriculare.

Poate nu v-am scris in ordinea corecta etapele dar trebuie sa cunoasteti mai intai starea tehnica a masini,apoi taxa de prima inmatriculare daca a fost platita sau ( daca nu o platiti dvs si nu cred ca mai merita) apoi celalate.Verificati daca propietarul a platit taxe s.a.m.d.( amenzi etc......????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta primita dupa ce am vandut auto karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Taxa de inmatriculare valerica85 valerica85 buna ziua.am si eu o intrebare,vreau sa stiu la o masina inmatriculata in 92 in romania adusa de afara si cumparata de mine acuma voi trbui sa platesc taxa?dar ... (vezi toată discuția)
Donatie sau comodat autoturism adrian65 adrian65 Am primit acum 16 luni de la socrul meu din Piatra-Neamt un autoturism Cielo din 1995, cu toate documentele, asigurare, RAR, ROvignieta platite, fara act de ... (vezi toată discuția)